NOLE SAZNAO IME RIVALA POSLE DRAME: Šapovalov i Švarcman odigrali meč za INFARKT, sve je rešeno u TAJ-BREJKU 3. seta!

Autor:

Sport

20.09.2020

20:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sjajan meč u polufinalu Mastersa u Rimu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Srpski teniser Novak Đoković

Prvi reket sveta Novak Đoković sastaće se u finalu Mastersa u Rimu sa argentinski teniserom Dijegom Švarcmanom koji je savladao Kanađanina Denisa Šapovalova sa 2:1 (6:4, 5:7, 7:6), posle prave drame.

Duel je trajao čak tri časa i 13 minuta.

Prvi period igre protekao je u konstantnom vođstvu Švarcmana. Argentinac je odmah na startu napravio brejk za 2:0, a stečenu prednost čuvao je sve do finiša seta. Tada je kanadski as uspeo da smanji na 5:4 oduzevši servis rivalu, ali je već u narednom gemu "popustio" za konačnih 6:4.

Sličan tok imao je drugi set, ali su uloge bile zamenjene. Šapovalov prvi pravi brejk, pa je poveo sa 3:2. Ipak, pri rezultatu 5:4, kada je servirao za izjednačenje, popustila mu je koncentracija, pa je Švarcman poravnao na 5:5. Naredna dva gema su pripala Kanađaninu, za ukupnih 7:5 i 1:1 u setovima.

Odlučujući set obilovao je greškama, nervoznom igrom, ali i brejkovima. Obojica tenisera po dva puta su oduzimala servis protivniku sve do 4:4. Šapovalov je u tom momentu napravio novi brejk, servirao za finale, ali nije iskoristio "meč loptu", pa je došlo do novog izjednačenja (5:5). Naredna dva gema su prošla bez iznenađenja, pa je sve rešeno u taj-brejku.

Argentinac je konstantno vodio u ovom delu igre, stigao je do 6:4 i dve meč lopte, materijalizovao već prvu za 7:4 i plasman u veliko finale sa Noletom.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading