OGROMAN PODVIG MLADOG SRBINA: Kecmanović u borbi za prvi ATP trofej!

Autor:

Sport

12.09.2020

15:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski teniser Miomir Kecmanović plasirao se u finale turnira iz Serije 250 u Kicbilu, pošto je bio bolji od Švajcarca Mark-Andreu Heslera sa 6:2, 5:7, 6:3.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Miomir Kecmanović

Ovo je drugo ATP finale za 21-godišnjeg srpskog tenisera u kojem će pokušati da se izbori za prvu titulu.

Za trofej će se boriti sa Nemcem Janikom Hanfmanom, koji je  eliminisao Lasla Đerea.

Miomir je odigrao fenomenalan prvi set u kojem je razbio rivala napravivši mu dva brejka, ali je loše počeo drugi deo igre i pretrpeo brejk.

Gubitak servisa je nadoknađen momentalno, a u narednom ritern gemu srpski teniser je imao pet brejk lopti. Međutim, nijednu nije iskoristio.

To mu se obilo o glavu u 11 gemu drugog seta kada je Hesler napravio brejk i nešto kasnije izjednačio na 1-1.

 

 

 

U trećem setu Kecmanović je ponovo propustio veliki broj brejk lopti, ovoga puta čak četiri u jednom gemu, pa je usledila nova kazna.

Ipak, ovog puta nije mnogo očajavao 47. teniser planete, pa je momentalno vratio brejk, a onda napravio još jedan i mirno priveo meč kraju.

Srpski "reket" će u najviše morati da popravi dve stvari – procenat iskorišćenosti brejk prilika, jer je danas od 16 iskoristio svega pet, kao i broj duplih servis grešaka, jer ih je danas imao 11.

Finale je na programu u nedelju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading