NOVAKA ČEKA TEŽAK POSAO: Raonić razbio Cicipasa za finale Sinsinatija!

Autor:

Sport

28.08.2020

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kanadski teniser Miloš Raonić prvi je finalista Sinsinati Mastersa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Miloš Raonić

On je u polufinalu bio bolji od Grka Stefanosa Cicipasa sa 2:0 (7:6(5), 6:3) posle nešto više od sat i po vremena igre.

Raonić će se za titulu boriti sa boljim iz duela u kojem se sastaju Novak Đoković i Roberto Bautista Agut. 

Velika borba je viđena u prvom setu, koji je morao da se reši u taj-brejku. Obojica su od samog starta stavili svima do znanja da mnogo igre u polju neće biti, već će se sve rešavati posle servisa ili eventualno jednog ili dva udarca posle toga. Kada govorimo o igri u polju, u tom segmentu je Grk bio nešto bolji, naročito kada uzmemo u obzir njegov forhend i kretnju.

Ona mu je ostalom i donela jedinu brejk loptu u dvanaestom gemu, ali je tada odigrao nekontrolisano bekhend i šansa je propala. Raonić je prvi set uveo u taj-brejk, u kojem je, takođe, bilo velike borbe.

Očekivano, jedna loptica je odlučila pobednika prvog dela igre. Kanađanin je napravio mini-brejk, koji mu je doneo i set posle sat i pet minuta igre, 7:6(5).

Nakon sigurnog uvodnog gema Raonića, Cicipas se u svom dosta mučio. Imao je Kanađanin zicer na 0:30, bilo je izjednačenja (40:40), ali je Grk nekako "preživeo".

Ipak, ako je u prvom servis gemu uspeo da se izvuče, u drugom nije.

Prvo je napravio foot fault, da bi zatim i Raonić sa nekoliko odličnih forhenda ili pogađao viner ili terao Grka na grešku.

Na kraju gema je imao i malo sreće, što je sve rezultiralo krucijalnim brejkom za Kanađanina.

Do kraja susreta obojica su sigurno rešavali gemove na svoj servis, što je odgovaralo Raoniću, koji se tako plasirao u finale Sinsinati Mastersa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading