OVO SE ĐOKOVIĆU NEĆE DOPASTI: Evo šta ga čeka u Njujorku!

Autor:

Sport

19.08.2020

18:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak Đoković i svi teniseri i učesnici US Opena (31. avgust – 13. septembar) biće pod posebnim nadzorom u Njujorku.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Tačno 40 "ambasadora za socijalnu distancu" nadgledaće mesto odigravanja US Opena i budno će pratiti da li teniseri i ostali izbegavaju bliski kontakt i nose maske.

Američka teniska federacija kupila 500.000 maski da bi sprečila širenje zaraze, koja se ipak pojavila na terenima u Njujorku uoči Sinsinatija, ali neće ugroziti odigravanje ni tog mastersa, ni predstojećeg Gren slema.

- Pokušavamo da sprečimo sve nepredviđene okolnosti. Želimo da sve izvedemo sa što manje stresa za igrače, koliko god je to moguće- rekao je šef operativnog tima "Bili Džin King nacionalnog teniskog centra" Deni Zausner.

Pri dolasku u jedan od dva zvaničan hotela, igrači i njihovi treneri prolaze kroz dva obavezna testa u razmaku od 48 časova, a isto je omogućeno i onima koji su iznajmili privatne kuće na Long Ajlendu (u pitanju su osmorica igrača).

 

Izvršni direktor Us opena Majk Daus je rekao da je očekivao da se pojavi slučaj zaraženog, ali da to neće uticati na planove.

- Matematički, očekivali smo da se pojavi neko pozitivan, čak i više od jedne osobe. Tako da smo sve ovo predvideli i samo ćemo morati da stavimo veoma specifičan protokol u delo da bismo sprečili širenje. Naš glavni prioritet je briga o toj osobi koja je zaražena, a onda i sprečavanje širenja virusa- rekao je Amerikanac.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading