OD ČEGA JE OVAJ ČOVEK? Federer se vraća pre neko što je iko očekivao!

Autor:

Sport

02.08.2020

20:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Severin Luti, trener i prijatelj Rodžera Federera, govorio je o oporavku švajcarskog tenisera.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rodžer Federer

Federer je ove godine obavio dve operacije kolena i završio sezonu, mimo pandemije koronavirusa.

Oporavak od operacije ide dobro i potvrđeno je da će se Švajcarac pojaviti na Australijan openu naredne sezone, a, kako stvari stoje, možda i ranije.

- Rodžer je dobro. Oporavak ide dobro, ali to nije iznenađujuće kada uvek gledate pozitivno na stvari. Radi fizioterapije, već radi i neke fizički naporne stvari. Sledeći korak je da krene da radi sa reketom sredinom avgusta- otkrio je Luti.

Luti nije precizirao kada bi osvajač 20 Grend slem titula mogao da se vrati na teren, ali i dalje ostaje gotovo sigurno da to neće biti tokom 2020. godine.

 

- I dalje verujemo u ono o čemu smo već pričali, a to je Rodžerov povratak u Melburnu 2021. godine, ukoliko se taj turnir održi. Bilo kako bilo, mi već i razgovaramo o tome da (Rodžer) odigra neki turnir pre Slema u Australiji- jasan je Luti.

Federer bi mogao da nastupi na nekom od turnira u Australiji pred početak Slema, kao što je, na primer, ATP kup, koji je ove sezone osvojila Srbija na čelu sa Novakom Đokovićem.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Švajcarac je govorio i o nastaku teniske sezone, koji je zakazan za 22. avgust kada bi trebalo da se odigra Sinsinati Masters.

- Pre dva meseca sam mogao da se kladim da je 2020. gotova, ali Slemovi daju sve od sebe da se Turneja nastavi. Ja, ipak, verujem da su šanse US opena 50-50- zaključio je Luti.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading