KONAČNO: Federer progovorio o odlasku u penziju

Autor:

Sport

22.07.2020

12:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo zanima sve ljubitelje tenisa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rodžer Federer

Jedan od najboljih tenisera svih vremena Rodžer Federer će u avgustu napuniti 39 godina, a i dalje je konstantno u borbi za pehar na najvećim svetskim turnirima, što je fascinantno. Ljubitelje "belog sporta" širom sveta kopka to kada će Fedeks okačiti reket o klin, a on je konačno o tome i progovorio.

Švajcarac je istakao da namerava da igra na turnirima i kada bude imao punih 40 godina, pa da baš iz tog razloga naporno radi na fizičkoj spremi.

- Radim na svojoj rehabilitaciji i cilj mi je da budem 100 odsto spreman u decembru ili januaru, kako bih mogao da se takmičim cele 2021. godine - rekao je Rodžer.

Potom je progovorio konkretno o odlasku u penziju objasnivši da se to neće dogoditi u trenutku neke velike pobede.

- Ne verujem u bajkovite oproštaje jer je veoma lako pogrešiti. Da sam hteo takav kraj povukao bih se nakon što sam pobedio Nadala u pet setova u Australiji 2017. I da sam pobedio Đokovića prošle godine na Vimbldonu (propustio dve meč lopte na servisu u petom setu prim. aut.) takođe ne se bih penzionisao.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković i Rodžer Federer

Za kraj, otkrio je da je podjednako strastven kao i na samom početku karijere i da je to ono što ga održava.

- I dalje postoje stvari koje želim da uradim. Ove godine ću imati 39, naredne 40. Suludo mi je kada pomislim da putujem po Turu više od 23 godine. Sve se desilo veoma brzo. Uživao sam i sada mi deluje da su juniorski turniri bili pre pet godina, a u stvari su bili pre 25. Srećan sam što i dalje gajim strast prema tenisu i igranju - poručio je Federer.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
mirjana

23.07.2020 01:14

Sada ce DJokovici da se raduju i cekaju penzionisanje Federera.A ne slute da deca rastu i na mladjima svet ostaje.Poluhrvat mora jos da zagreje zadnjicu ako hoce svoje milionce.Velika mu je familija a i zahtevi su jos veci.Treba to izdrzavati.