ĆUTAO JE GODINAMA: Pobedio je Nadala na Rolan Garosu, povukao se zbog mononukleoze - a prava istina je jeziva!

Autor:

Sport

05.07.2020

10:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnji švedski teniser Robin Soderling šokirao je priznanjem. Soderlinga svet "belog sporta" pamti kao prvog igrača koji je na Rolan Garosu pobedio Rafaela Nadala.

Robin Soderling

Potom se desio neshvatljiv odlazak u penziju 2015. godine, a kao razlog za to navedena je mononukleoza. 

Međutim, to je samo bilo zvanično objašnjenje zašto je Soderling završio sa tenisom u 31. godini, jer je sadašnji selektor Dejvis kup reprezentacije Švedske u nedelju otkrio svoje stvarne strahove koji su ga "odaljili" sa terena.

- Imao sam stalnu anksioznost, izjedalo me je iznutra. Sedeo sam u stanu i najmanji šum mi je stvarao paniku. Kada je pismo jednom palo kroz vrata, toliko sam se uspaničio da sam završio na podu. Od zvona telefona drhtao sam od straha- rekao je Soderling.

Sve je počelo 2009. godine kada je odigrao dva uzastopna finala Rolan Garosa, uspeh je povećavao pritisak. U julu 2011. godine, nakon što je u Švedskoj savladao Davida Ferera, odvezao se u Monte Karlo i počeo je da pada u "crnu rupu bez dna."

- Uspaničio sam se i počeo sam da plačem. Plakao sam i plakao, svaki put bih ulazio u paniku kada je trebalo da idem na teren. Prvi put sam tada shvatio da ne mogu. Čak i da su mi pištolj prislonili na glavu, ne bih mogao da izađem u tom trenutku- rekao je Soderling i dodao:

- Došao sam do toga da sam išao na Gugl da vidim kako da počinim samoubistvo. Iako u dubini duše nisam želeo da umrem, sve je bilo bolje od tog života u paklu.

Šveđanin je pre deset godina bio 4. teniser sveta, u karijeri je osvojio 10 titula, ali nijedan Gren slem. Dva puta je igrao finale Rolan Garosa, a bio je i učesnik četvrtfinala na Vimbldonu i US Openu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading