Evo zašto Novak nije hteo da se testira u Hrvatskoj: Đoković izbegao karantin u Zadru!

Autor:

Sport

23.06.2020

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak Đoković (33) testirao se na koronu, ali tek po sletanju u Beograd! Nole je direktno iz Zadra i sa Aerodroma "Nikola Tesla" otišao sa najmilijima da se testira kako bi samoizolaciju proveli u Srbiji, a ne u Hrvatskoj. Da se testirao u gradu na Jadranu i eventualno bio pozitivan, kao njegov kondicioni trener Italijan Marko Paniki, te trener Bugarina Grigora Dimitrova Nemac Kristijan Groh i Hrvat Borna Ćorić, Novak bi ostao zarobljen u Hrvatskoj.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

IZOLACIJA 14 DANA

Srbin bi u Zadru morao da čeka najmanje pet dana do drugog kontrolnog testa ili i duže sve do pozitivnog nalaza, pa bi tek onda mogao da se vrati kući.

Ovako, Đokovići su se testirali u Beogradu, gde će, bez obzira na ishod rezultata, koji nisu stigli do zaključenja ovog broja, provesti 14 dana u samoizolaciji u svom stanu.

Za razliku od Novaka, njegov mlađi brat Đorđe, stric Goran i fizioterapeut i kum Miljan Amanović rizikovali su i testirali se u nedelju uveče u Zadru zajedno sa ukupno 22 učesnika drugog vikenda Adrija tura.

RepublikaFoto: Starsport
Novak i Đorđe Đoković

Na sreću, oni su, baš kao i ostali učesnici, uključujući i Aleksandra Zvereva, bili negativni, tako da su dobili zeleno svetlo da se vrate u domovinu, gde će morati da provedu određeno vreme u karantinu.

3  nalaza od 22 testirana, plus Grigor Dimitrov, pozitivna na KOVID-19 na "Adria turu"

BEZ SIMPTOMA

Zvanično, Nole se na ovakav potez odlučio jer nije osećao nikakve simptome, pa nije ni bio u obavezi da se testira u Hrvatskoj. S druge strane, njegov nekadašnji trener iz Hrvatske Nikola Pilić u razgovoru za Srpski telegraf smatra da je Đoković mogao da se dobrovoljno testira, kao i ostali takmičari u Zadru, ali da nije hteo da rizikuje.

RepublikaFoto: Starsport
Nikola Pilić

- Novak je hteo da se testira u Srbiji jer nije osećao nikakve simptome. To je njegovo pravo, tako je odlučio, a imao je opravdan strah jer je bio u stalnom kontaktu sa Dimitrovim. Njegov brat i stric, kao i ostali učesnici turnira u Zadru, drugačije su razmišljali. Nadam se da će rezultat pokazati da je Novak negativan, da su svi njegovi dobro i da, osim 14 dana samoizolacije, neće imati druge neprijatnosti - poručio je Pilić.

Plenković čeka testiranje, zabranjene posete bolnicama!

Premijer Hrvatske Andrej Plenković bio je na turniru u Zadru, gde se sreo i ćaskao sa Novakom Đokovićem, Goranom Ivaniševićem i Marinom Čilićem, te je zato u rizičnoj grupi.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Andrej Plenković

Iz vlade te zemlje su saopštili da se on nije susreo sa pozitivnim Bornom Ćorićem, ali da će kao savestan građanin biti spreman da se testira u svakom trenutku.

Zbog četiri pozitivna nalaza Dimitrova, Ćorića, Panikija i Groha, mere zabrane posete bolnicama i domovima za stare vraćaju se na snagu u Zadarskoj županiji.

RepublikaFoto: Tanjug
Andrej Plenković

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading