Dimitrov nije usamljen: Trojica tenisera sa Adrija tura u Zadru pozitivna na koronu!

Autor:

Sport

22.06.2020

07:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pored Grigora Dimitrova, još trojica tenisera koja su bila u Zadru inficirana su novim korona virusom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Filip Krajinović i Borna Ćorić

To je istakao načelnik Odeljenja civilne zaštite Zadarske županije Šime Vicković.

On u izjavi za HRT nije otkrivao o kojoj trojici se radi, ali hrvatski N1 ističe da su među njima Borna Ćorić i kondicioni trener ranije zaraženog Dimitrova (usled čijeg rezultata testiranja su organizatori i doneli odluku da finale turnira bude otkazano).

Podsetimo, najbolji teniser sveta, rešio je da, zbog dobrog zdravstvenog stanja, ne ode sa ostalim učesnicima zadarskog turnira na hitno testiranje na novi korona virus, već da to uradi u Beogradu.

Naime, kako Novak Đoković nije osetio nikakve simptome, u skladu sa preporukama nadležnih hrvatskih zdravstvenih vlasti, rešio je da se vrati u Beograd. Ostali asovi, učesnici turnira, odlučili su se da se testiraju u Zadru, pa su noć proveli čekajući u redu - na parkingu ispred zgrade poliklinike i Zavoda za javno zdravstvo u Zadru gde ih je dočekao glavni epidemiolog zadarske županije, doktor Alan Medić.

Na parkingu je bilo gotovo celo društvo koje je preko vikenda uveseljavalo brojnu publiku na Višnjiku - pomenuti Borna Ćorić, ali i Marin Čilić, Aleksander Zverev, Dona Vekić...

Za razliku od njih, Đoković će u Srbiji kontaktirati epidemiologe i obaviti neophodna testiranja na novi korona virus.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading