Neverovatan gnev nemačkih medija prema Novaku: Neodgovoran, iritantan, ciničan - Beograd je bio pozornica javne provokacije!

Autor: Tanjug

Sport

16.06.2020

13:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Teniski turnir Adria Tour, u organizaciji najboljeg tenisera sveta Novaka Ðokovića, izazvao je uglavnom kritičke reakcije u medijima na nemackom jeziku, prenosi Dojče vele (DW).

RepublikaFoto: Starsport
Novak Đoković

Regionalni i humanitarni turnir startovao je prošlog vikenda u Beogradu, a najviše pažnje nemačkih medija privukla je žurka koja je posle mečeva održana u jednom beogradskom klubu.

Kako prenosi DW, ugledni minhenski dnevni list Zidojce cajtung vrlo žestoko kritikuje u svom osvrtu prvi deo teniskog turnira u Beogradu, jer kako se ističe, sasvim je neodgovorno da je, u vreme kada citav svet pokušava da izađe na kraj sa epidemijom korona-virusa, gledalište u teniskom centru "Novak" bilo prepuno gledalaca, a da su se nakon mečeva razdragani igrači međusobno grlili i u potpunosti ignorisali sve higijenske mere fizičkog distanciranja.

Dodaje se da su se pored toga na društvenim mrežama pojavili i snimci zabave koje su, sa mnoštvom ljudi, organizovane nakon mečeva.


Zidojce cajtung ističe i da je Ðokovic na "gotovo cinican nacin opovrgava svoju ulogu uzora".

- Njegovi egzibicioni mečevi u okviru Adria tour-a praćeni talasima "La Ole", a koji su se i dogodili samo zato što postoji smrtonosni virus zbog čega su otkazane sve sportske priredbe, šalju u svakom slučaju pogrešne signale.
RepublikaFoto: Starsport

Novinar ovog nemačkog lista smatra da je "Đokovićev nastup "farsa" s obzirom na one koji se očajnicki trude da obezbede uslove za nastavak teniskih takmičenja".


- Njegovo ponašanje direktno ugrožava interese sporta koji bi on zapravo trebalo da predstavlja. Đoković je predsednik Saveta ATP-igrača, dakle portparol igrača. Njegove kolege se nadaju ponovnom pokretanju gren-slem turnira krajem avgusta u Njujorku. Đoković se tome suprotstavlja: on smatra – sasvim ozbiljno – da su higijenske mere preterane. Da u igri nije tako ozbiljna stvar, čovek bi tome mogao samo da se nasmeje- zaključuje se u tekstu Zidojce cajtunga koji potpisuje Geralda Klefmana.

Pod naslovom "Đoković i Beograd iritiraju" na početak turnira kritički se osvrće i austrijski list Zalcburger nahrihten.

- Poneki ljubitelj tenisa nije verovao svojim očima kada je video slike iz Beograda. Pun stadion, bez higijenski mera i teniske zvezde koje se grle na terenu. Kao da koronavirusa nikada nije ni bilo. Doduše, sve je bilo po pravilima, jer od 1. juna u Srbiji više ne važe nikakva ograničenja. Ali, da li je to zaista bilo neophodno? Da li taj spektakl koji je inicirao Novak Đoković sme da postane pozornica javne provokacije- pita se komentator Kristijan Morc.

Citira se Ðokovićeva izjava o ljudima koji snagom molitvi otrovnu vodu pretvaraju u vodu velike isceliteljske moći.

- Svestan toga koliki je uticaj njegovih izjava, Đoković onda priznaje grešku: "Ponekad kažem nešto, a onda shvatim (…) da to nije trebalo tako formulisati."Đoković iritira"- zaključuje se u tekstu austrijskog Zalcburger nahrihtena.

RepublikaFoto: Starsport

Kako prenosi, Dojče vele, u sličnom su tonu i dati su osvrti u drugim nemačkim medijima.


Magazin Fokus svoj tekst naslovljava sa "Teniske zvezde se provode na partiju i ignorišu virusna pravila", dok sportski internet-portal Sport1.dec cak govori o "Skandaloznom partiju sa Zverevim i društvom".

U svim tim komentarima navodi se da je sam turnir, odnosno ponašanje tenisera na terenu s rukovanjem i grljenjem, bilo iritantno.

Kao posebno problematično oni vide žurku koja je usledila nakon mečeva u jednom beogradskom klubu – tu se više nikakva pravila fizickog distanciranja nisu poštovala.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading