Dominik Tim priznao da je Novak Đoković kriv za najbolniji trenutak u njegovoj karijeri!

Autor:

Sport

12.06.2020

18:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Austrijski teniser Dominik Tim još jednom se prisetio finala Australijan opena i poraza od Novaka Đokovića.

RepublikaFoto: Starsport
Dominik Tim i Novak Đoković

Tim je bio blizu osvajanja prvog Grend slema u karijeri, vodio je 2:1 u setovima, ali je na kraju posustao i izgubio u velikom preokretu srpskog asa.

Sadašnji svetski broj tri i dalje ne može da preboli taj poraz jer je, kako je naglasio, najteži u karijeri.

- Plasman u finale Australijan opena je najveće dostignuće u mojoj karijeri. Morao sam da prevaziđem brojne prepreke na i van terena. Pobedio sam u nizu trojicu igrača iz Top10, a zatim izgubio od najboljeg igrača u istoriji tog turnira u pet izjednačenih setova- rekao je Tim za ATP Radio.

RepublikaFoto: Todor Petković
Teniska elita na "Adria turu" u Beogradu

Tim je u Melburnu eliminisao Rafaela Nadala i Aleksandera Zvereva u velikom stilu, pre nego što je naleteo na osmostrukog šampiona u Melburnu.

- Bolno je bilo izgubiti finale Australijan opena. Mnogo sam patio posle toga. Bio sam vrlo daleko od pobede na Rolan Garosu u finalu (poraz od Nadala prim. aut), dok sam ovde bio na set. I to sa prekidom u četvrtom setu- naglasio je.

Međutim, Tim je izvukao pouku.

- Bilo je teško. Ali ako gledam sa druge strane dva poraza u finalima imam od Nadala i Đokovića. Lakše je oporaviti se kada znaš tu činjenicu- zaključio je Tim.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading