"Ana i Jelena su potrebne Srbiji"

Autor: Novosti/Republika

Sport

09.06.2020

11:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Beogradsku publiku u vikendu koji je pred nama očekuje pravi teniski spektakl.

RepublikaFoto: starsport
Jelena i Ana

Na dorćolskim terenima "TC Novak" će se naći mnogobrojni asovi put Đokovića, Tima, Zvereva u okviru "Adrija tura", ali je maštu domaćih ljubitelja tenisa u poslednje vreme zagolicao i najavljeni dolazak Jelene Janković. Za Dejana Vraneša, nekadašnjeg selektora Fed kup selekcije naše zemlje, to je sjajna stvar.

- Siguran sam da će publika uživati u tom miks dublu, kao i u celom vikendu. Meč neće biti takmičarskog karaktera, već revijalnog, ali mislim da je veoma lepo što će na jednom mestu biti toliko naših asova. Poslednji put je to bio slučaj u "Areni" 2007, kada su tu bili Jelena, Ana, Novak, Janko - kaže Vraneš za "Novosti".

Pozdravlja i celokupan trud Đokovića i Tipsarevića, čijim će zaslugama naša prestonica biti epicentar teniskih dešavanja.

- Ovi turniri koje Novak i Janko organizuju su fenomenalna stvar i za našu državu, ali i za srpski tenis. Znamo da ranije nije bilo turnira, a sada će mnogi mladići i devojke videti takve asove u našoj zemlji, što će im mnogo značiti. Bez obzira na to što su oba takmičenja egzibiciono-humanitarnog karaktera, svi ti igrači će doći da igraju ozbiljan tenis i da se pokažu u najboljem svetlu - govori nekadašnji selektor naše FED kup selekcije.

Dolazak Džej Džej verovatno ne znači povratak u teniske vode, iz kojih se bez ikakve najave povukla pre tri godine. Ali sigurno je da su se mnogi ljubitelji sporta uželeli nekadašnje prve teniserke sveta.

IMAMO TALENTOVANU DECU

Da li ćemo ponovo imati takvu generaciju, kao onu Jelene Janković i Ane Ivanović, Vraneš ne zna. Ali smatra da imamo predispozicije za to:

- Imamo mnogo talentovane dece s obzirom na broj stanovnika u našoj državi. Ne rađaju se svakog dana novi Jelena, Ana, Janko ili Novak, ali ima dečaka i devojčica, samo treba da se napravi dobra selekcija.

- Lepo je to što Jelena dolazi, ali i to što je Novak zvao. Ona se pre tri godine povukla bez zvanična objave i okrenula se sebi i svom privatnom životu. Pretpostavljam da se u jednom trenutku zasitila svega, a tu su i povrede, koje umeju da budu poprilično frustrirajuće. A ona ih je imala mnogo. Mnogobrojni sportisti tako osete potrebu da se povuku i mislim da je individualna stvar to kako će se ponašati u penziji. Ne verujem da će se Jelena vratiti tenisu, ali nikad se ne zna - ističe poznati stručnjak.

Vraneš bez ikakve dileme smatra da bi Ana Ivanović i Jelena Janković eventualnim učešćem u radu FED kup selekcije mnogo pomogle.

- Mislim da je izlišno govoriti da li bi svojim iskustvom i znanjem pomogle, ali ne zavisi samo od njih. Za Jelenu znam da neće da se nameće, i potrebno je da ih neko pozove. Naravno, to zavisi i od njih samih, ne znam da li bi prihvatile, ali nije naodmet imati igračice sa takvim iskustvom i rezultatima - podvlači bivši trener državnog tima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading