"Nisam mlad, ali neću još u penziju"

Autor: Novosti/Republika

Sport

28.05.2020

07:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Taman kada je sezonu startovao na pravi način sjajnim nastupima na ATP Kupu, Viktora Troickog je zadesio peh i nova povreda. Slično je bilo i prethodnih godina, koje, iako prošarane čestim bolovanjima, nisu slomile duh našeg tenisera.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Viktor Troicki

Pauza od skoro tri meseca u neku ruku mu je i dobrodošla, budući da je sanirao povredu koja ga je mučila.

- Što se tiče mog tela prijalo mi je da odmorim i oporavim se od svih problema. Poslednje tri nedelje vanrednog stanja sam proveo na Zlatiboru sa porodicom, gde smo bili na svežem vazduhu, sa ćerkom i trudnom ženom - počinje Troicki razgovor za "Novosti" posle treninga sa Jankom Tipsarevićem i Filipom Krajinovićem u Beogradu.

Viktora u narednom periodu očekuju turniri Janka Tipsarevića od 15. juna (Prvenstvo istočne Evrope) i Novaka Đokovića od 13. juna (Adrija tur).

- Sjajna je stvar što su njih dvojica uspeli da organizuju dolazak toliko dobrih igrača na oba turnira. Novakov koncept je sa manje igrača, dok ih je kod Janka mnogo više i trajaće duže, a nadam se da ću uspeti da zabeležim nekoliko pobeda. Biće interesantno, očekujem mnogo dobrih mečeva i radujem se ponovnom igranju posle tolike pauze. Čak iako se ne igra za poene, dobro je što ćemo imati tako jake provere. Ja ću pored učešća kod obojice u Beogradu, igrati i u Banjaluci u sklopu Adrija tura - govori Troicki.

Svestan je da više nije u cvetu mladosti, ali želja za igrom je ipak na prvom mestu.

- Znam da nisam više mlad, polako mi ističe vreme i svestan sam da ga nemam još mnogo. Želim još jednom da dam sve od sebe, i da kad god bio taj novi početak budem 100 odsto spreman. Imam motivaciju da se vratim, i želja mi je da ponovo uđem u prvih 100 i kao da budem na nivou da mogu da učestvujem na najjačim turnirima. Nadam se da ću moći da vežem još nekoliko godina, ali moram opreznije da razmišljam o planiranju turnira jer se trošim više - samouvereno poručuje Viktor.

Odlazak u penziju zasada nije opcija

- Naravno da razmišljam šta posle tenisa, i svestan sam da se to polako bliži, ali sam još fokusiran na aktivnu karijeru i povratak na teren, tako da još neću u penziju - poruka je Troickog

Učestale pauze zbog povreda, kao i ona nesrećna suspenzija iz 2013, značile su da je vreme da se svaki put ponovo počne od nule, tako je i sada.

- Znam kako je počinjati iz početka, poslednje četiri godine imam raznih problema sa povredama različitih vrsta mišića. Mnogo puta mi se dešavalo to "stani-kreni", i često sam posle povreda žurio da se što pre vratim na teren, a nisam dovoljno dobro bio spreman. Ovaj put ću znati tačan datum povratka na teren, kao posle suspenzije, i mislim da ću se tome posvetiti maksimalno. Želim da dam sebi još jednu šansu da se vratim, kako znam i umem - govori Troicki.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Pogled nekoliko godina unazad ima i neke bolne uspomene, i zna Viktor da je mogao više, ali preko "velike trojke" nisu mogli i bolji igrači od njega.

- Žalim za nekim izgubljenim mečevima, većim titulama, i sveukupno krupnijim dostignućima na najjačim turnirima. Nisam nikada osvojio jači turnir, ali konkurencija je bila jaka i bilo je to veoma zahtevno uraditi. Kada sam bio najbolje rangiran na turu su igrali Federer, Đoković, Nadal i Marej koji su osvajali najveće titule. Čak i da oni kiksnu, tu su bili ostali iz top 10 na listi, pa nisam uspeo da osvojim mnogo titula. Da dobiješ jednog morao si da se "oteliš", i kada bi to učinio bila bi senzacija, ali bi te odmah čekao sledeći i tako u krug - kaže osvajač Dejvis kupa sa srpskom reprezentacijom.

Ipak, kada se sumira sve, naš as je zadovoljan učinkom, a naročito je ponosan na trofeje u dresu sa državnim grbom.

Kada igračku karijeru privede kraju, Troicki priznaje da da će samo u jednom slučaju slediti primer Janka Tipsarevića i postati trener

- Postao sam partner u menadžerskoj kompaniji "Top sid", planiram da se tome posvetim. Što se tiče trenerske karijere, mogao bih jedino ako bi bio stacioniran tu u Beogradu. Ali da putujem sad u ovom trenutku non-stop, to teško, mada nikad ne reci nikad - kaže srpski teniser

- Ostaće žal za propuštenim šansama, ali kao što sam izgubio neke mečeve koje je trebalo da dobijem, bilo je i obrnutih situacija, sve se to nekako vraća. Sve u svemu, zadovoljan sam onim što sam učinio, i titulama u singlu, kao i trofejima sa reprezentacijom. Titula u Dejvis kupu, i to u Beogradu mi je "naj dostignuće" - zaključuje naš teniser.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading