Rafa otkrio tajnu uspeha "velike trojke"!

Autor:

Sport

26.05.2020

12:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Španac Rafael Nadal otkrio je šta misli o novoj generaciji u tenisu, koja je tajna uspeha "velike trojke" i kako se postepeno vraća u trenažni proces.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rafael Nadal

- Moramo da smanjimo rizik od povreda na minimum. Ne provodim na terenu više od sat i po, a ima dana i kada ne treniram. Pomalo je dosadno trenirati bez konkretnog cilja - rekao je Rafael Nadal.

Da nije bilo suspenzije sezone, ove nedelje počelo bi takmičenje na Rolan Garosu. "Bik sa Maljorke" je u Parizu trijumfovao 12. puta.

- Ako neko uspe da veže 81 pobedu na šljaci i osvoji više od 12 titula u Parizu, biću srećan, to bi bilo pozitivno za tenis. Svojevremeno, niko nije verovao da će neko osvojiti više Slemova od Samprasa. Nekoliko godina kasnije nas trojica smo imali više od 14. Svestan sam da da će teško neko da uradi isto što i ja na Rolan Garosu, ali verujem da neko hoće - iskren je drugi reket sveta.

Prošle godine Rafa je u finalu pobedio Dominika Tima, pa je upitan šta misli o mladoj generaciji u tenisu.

- Mladi su već tu. Bore se, osvajaju važne titule. Nisu još došli do Gren slema, jer mi još igramo. Nadam se da će ta borba još da traje - istakao je 33-godišnjak.

Na kraju je Španac otkrio šta je to što izdvaja njega, Novaka Đokovića i Rodžera Federera.

- Možemo da pričamo o tehničkim stvarima, ali najvažnija je ljubav prema tenisu koju nas trojica osećamo. Bez toga, ništa ne bi bilo moguće. Zbog nje konstantno napredujemo, prilagođavamo se, usavršavamo. Želja i strast prema onome što radimo. Svako ima svoj stil, svoje motive, ali svi smo mogli da napredujemo kroz sve ove godine i zato smo tu gde jesmo - zaključio je Rafael Nadal.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading