(VIDEO) Bori se sa novom traumom: Monika Seleš progovorila o zdravstvenim problemima

Autor:

Sport

20.05.2020

07:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekada najbolja teniserka sveta Monika Seleš pričala je o tome kako se borila sa anksioznošću tokom života i karijere.

RepublikaFoto: youtube.com/ Child Mind Institute
Monika Seleš

Rođena je u Novom Sadu pre 46 godina, od 1988. do 1994. igrala je pod zastavom Jugoslavije i u tom periodu osvojila je čak osam od ukupno devet Grend slem titula u karijeri.

Sada američka državljanka bez sumnje bi bila verovatno i najbolja teniserka ikada da kobne 1993. godine, kada je imala samo 20 godina, nije bila ubodena nožem od strane Gintera Parhea, poremećenog navijača Štefi Graf.

- Problem s anksioznošću imam još od detinjstva. Srećna sam što sam na vreme dobila pomoć, ali se i dalje mučim kada se osećam pod stresom i izolovano. Anksioznost nema granice i svi mi, koji imamo taj problem se osećamo drugačije - rekla je Monika u video snimku povodom Nedelje svetske borbe protiv mentalnih bolesti.

Posle pretrpljene velike traume u Hamburgu, Selešova se vratila tenisu posle dve godine, ali više nikada nije bila na istom nivou kao pre.

- Pokušavam da sjedinim bilo koju formu kretanja u moju dnevnu rutinu. Trčanje, plesanje i moje omiljeno - šetnja psa. Uživam da pričam s prijateljima i oni mi zaista pomažu da prođem kroz neke veoma teške periode u životu - otkrila je Monika.

Na kraju je dala i savet svima koji pate kao ona:

- Ako ste roditelj ili tinejdžer koji se muči tokom ove krize, molim vas znajte da niste sami - poruka je Monike Seleš.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading