(VIDEO) Nole odabrao tri najdraže pobede: Ovo su bili epski mečevi, opasni za srce!

Autor: Sportski žurnal, Republika

Sport

18.05.2020

17:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bilo je mnogo pobeda i titula, ali.. Najbolji teniser sveta Novak Đoković otkrio je koja tri trijumfa su mu najdraža u karijeri.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Nole je za "Sportski žurnal" objasnio svoje najdraže pobede...

Đoković je na treće mesto stavio finalni meč Australijan Opena 2012. protiv Rafaela Nadala.

Meč je odigran 29. januara pre osam godina i najduže je Gren slem finale u istoriji. Trajao je pet sati i 53 minuta i Novak je slavio rezultatom 5:7, 6:4, 6:2, 6:7 (5:7), 7:5.

- Gubio sam u petom setu, on je bio vrlo blizu pobede. Bio je to najiscrpljujući meč koji sam ikada odigrao, u kojem sam se potpuno istrošio u svakom smislu te reči. I on i ja smo posle meča, bukvalno, kolabirali, ali smo uspeli do poslednje lopte da igramo egal, da se do poslednjeg udarca ne zna ko će pobediti. To je stvarno bio najneizvesniji i najzahtevniji fizički meč - objasnio je Nole.

Na drugo mesto Đoković je uvrstio duel protiv Endija Marija, opet u finalu Gren slema.

To je meč na Rolan Garosu 2016. godine, koji je srpski as dobio u četiri seta, i to nakon preokreta - 3:6, 6:1, 6:2, 6:4.

- To je prvi i moj do sada jedini trijumf na pariskog šljaci, jedini Gren slem koji do tada nisam osvojio. Tri puta sam igrao finala i uvek gubio. Pritisak je bio ogroman, sa moje strane i od čitavog teniskog sveta. Baš kao i očekivanja. Kada sam osvojio pehar Rolan Garosa te 2016. osetio sam ogromno psihološko rasterećenje, kao da mi je pao veliki teret sa leđa. Takav osećaj najviše je došao tada u Parizu - iskren je Nole.

I naravno na prvom mestu je velika pobeda našeg asa u finalu Vimbldona 2019. godine nad Rodžerom Federerom.

- Najvažnija pobeda. Biram je s obzirom na to da sam spasao dve meč lopte i da sam igrao protiv jednog od moja dva najveća rivala svih vremena. Uz to igrali smo u finalu turnira koji je uvek bio Sveti gral za mene i mnoge tenisere. Čitav život sam odrastao sanjajući da ću trijumfovati na Vimbldonu i taj turnir uvek je imao poseban značaj u mojoj karijeri i mojim snovima. Zbog toga je to najvažnija pobeda koju sam ostvario u karijeri - zaključio je Nole.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading