Fića: Janko je zakon, slušam sve što kaže!

Autor: Todor Petković

Sport

18.05.2020

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jako i bez štednje srpski teniser Filip Krajinović (28) krenuo je da se sprema za nastavak sezone ako do nje uopšte i dođe. Trenutno 32. reket sveta sprema se u Beogradu pod budnim okom nekadašnjeg saigrača iz reprezentacije Janka Tipsarevića (36), a da nema popuštanja, videlo se tokom treninga kojem je prisustvovao i Srpski telegraf.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Filip Krajinović

Bez bespotrebnih komentara ili pošalica, Fića je vredno trenirao gotovo dva sata, Janko je sve ispratio, a onda mlađem kolegi sugerisao na kojim bi finesama trebalo da poradi.

- Moram da slušam Janka, on mi je sada trener, autoritet i zakon. Super nam ide, radimo već pola godine. Vidite koliko ima obaveza oko svoje teniske akademije, zato mi je još draže što je kraj mene i zato još više imam obavezu da radim kako mi kaže. Sezonu sam krenuo veoma dobro, ali smo morali da stanemo zbog pandemije. Zato mi je još više žao što se sve izdešavalo i zato jedva čekam nastavak sezone. Napašćemo prolaz u top 20 - istakao je Krajinović posle treninga kojem je prisustvovao i Viktor Troicki.

S druge strane, Tipsarević za sebe ne misli da je strog, već naglašava da saradnja protiče na drugarskoj osnovi.

- Uopšte nije trebalo da budem Filipov trener. Saradnja je počela spontano jer momci o kojima smo pričali nisu mogli da se posvete tom poslu. Fiću ostali momci zezaju da sam ja tu neki autoritet, ali nije tako. Nisam strog i neko ko mu brani ovo ili ono. Sve što radi apsolutno je njegova inicijativa, bilo na treninzima ili van njih. Za sada sam prezadovoljan kako radimo - poručio je Janko.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Ozbiljna provera u Beogradu

Prvu proveru stečene forme nakon pandemije Filip Krajinović će imati u Beogradu od 15. juna na Istočnoevropskom šampionatu, koji organizuje Tipsarević.

- Očekujem dolazak jakih igrača i odličan tenis. Super je što se igra u Beogradu, nadam se da će biti i publike. Videćemo u kakvoj smo formi, a zašto ne bih i osvojio turnir - jasan je Krajinović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading