"Skidam mu kapu do poda zbog toga": Marin Čilić oduševljen Noletovim predlogom!

Autor:

Sport

10.05.2020

13:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvatski teniser Marin Čilić govorio je Novaku Đokoviću i tome kako provodi vreme dok nema tenisa. Najtrofejniji hrvatski teniser današnjice iskoristio je pandemiju koronavirusa da vreme provodi sa tek rođenim sinom Baldom. Njega koronavirus nije omeo u tome da trenira u kući svoje žene u Cavtatu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković i Marin Čilić

- U Cavtatu sam pronašao posebno nadahnuće za to. Teren je u blizini, ključ mi je dao upravnik terena pa smo mogli da treniramo kad nije bilo nikoga, odvojeni od svih. Volim da treniram, uz prolećno sunce i cvrkut ptica to je posebno uživanje. Sad imam puno vremena, nisam ničim opterećen, pa se mogu posvetiti nekim detaljima za koje pre nisam imao vremena - rekao je Marin Čilić za "Večernji".

- Nikad se u istoriji neki broj jedan nije toliko angažovao u pomaganju igračima kao Novak poslednjih godina. Stvarno je upućen u većinu problema, na terenu i van njega, sluša sugestije, pokreće inicijative, otvara neke druge kanale... Skidam mu kapu do poda na tome - objasnio je hrvatski teniser.

Najbitnija tema u svetu tenisa je predlog Novaka Đokovića da bolji teniseri finansijski pomognu lošijim. Prema prvobitnom planu, Marin Čilić, trenutno 37. teniser planete, bi trebalo da izdvoji 10.000 dolara.

- Nisam još (uplatio novac) jer još postoje neki upitnici oko celog modela, posebno oko raspodele novca, iako sam potpuno za to da se pomogne onima koji su se našli u finansijskim problemima. U kontaktima sam ovih dana s više igrača, najviše s Kanađaninom Vasekom Pospišilom, razmenjujemo razmišljanja i informacije u vezi s tim - ističe 31-godišnjak i dodaje:

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Marin Čilić i Novak Đoković

- Nejasno je, na primer, da li bi trebalo pomoći i onim teniserima koji su u ovom trenutku možda i slabije plasirani, ali su u karijeri zaradili dva ili više miliona dolara. Teniske organizacije i Grend slem turniri skupili su već neki novac (više od šest miliona dolara prim. aut.), neke pomoći će biti, ali jasno je da to nije dugoročno rešenje - zaključio je Marin Čilić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading