Zabrinjavajuća poruka i "pretnja" hrvatskog lekara Noletu: Ko neće da se vakciniše, ne može da nastavi sa sportom!

Autor:

Sport

09.05.2020

07:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zoran Bahtijarević, doktor fudbalske reprezentacije Hrvatske, govorio je kakav će sport biti nakon pandemije koronavirusa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

On je kazao da će postojati pravilo koje će svi profesionalni sportisti morati da poštuju.

Neizbežno je bilo pitanje i šta misli o sumnjičavosti Novaka Đokovića, ali i "teorijama zavere" hrvatskog fudbalera Dejana Lovrena.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dejan Lovren

- Ne želim govoriti o njihovim motivima. Postoje roditelji koji odbijaju vakcinu, ali lično smatram da je uz antifašizam, vakcina najveća tekovina 20. veka. U određenim županijama u kojima vakcinacija to nije visoka nama su se vratile male boginje. Deca umiru od bolesti koju smo decenijama smatrali iskorenjenom. Potrebno je razgovarati o ovom problemu i u sportu. To je političko, zdravstveno i filozofsko pitanje - rekao je Zoran Bahtijarević za "Index".

On je obaveznu vakcinaciju uporedio sa doping testovima.

- Slično je i sa antidoping testovima, postoje sportisti koji se tome protive, ali oni se ne mogu takmičiti u profesionalnom sportu. Onaj ko se ne želi vakcinisati u budućnosti se neće moći baviti profesionalnim sportom, to je moj lični stav i uverenje. Moramo čuvati zdravlje sportista, to je preduslov za takmičenje - dodao je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading