Argentinac udario po Noletu, Rafi i Rodžeru: Smešno je što "velika trojka" mora da da 30 hiljada evra, a zaradili su 100 miliona!

Autor:

Sport

08.05.2020

07:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Argentinski teniser Gvido Pelja podržao je Dominika Tima. Austrijanac se nedavno izjasnio protiv predloga koji je začeo Novak Đoković, prema kojem bi bolje rangirani igrači pomogli slabije rangiranim. Tim je rekao da mu nije problem da finansijski pomogne, ali to ne želi da uradi igračima za koje misli da ne shvataju tenis ozbiljno.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

- Ja moram da počnem ispočetka, kao da se vraćam iz teške povrede. Nijedan teniser ne gladuje - ja bih radije da pomognem ljudima koji umiru. Voleo bih pre da pomognem ljudima u mom gradu koji umiru i nemaju da jedu, to je hitno, a ne sport - rekao je Argentinac za "Metro 9,51" i dao primer:

- Kristijan Garin je nedavno došao sa 60. na 18. poziciju, a ja ne shvatam kako bi 18. na svetu morao da plati neki novac nekome ako mu finansijska situacija nije realno za Top 20. Imate igrače van Top 200, kao što je Džek Sok, koji bi dobili novac iako su zaradili preko 10 miliona. Te razlike bi morale da budu razmatrane - istakao je Argentinac.

Zatim se osvrnuo na veliku trojku...

- Nije svima kao Novaku, Rodžeru i Rafi koji moraju da daju 30 hiljada dolara, a zaradili su preko 100 miliona. Volim to što postoji podrška igračima, ali se ne slažem sa tim da nekome donirate a da ne znate realnost svakog igrača. Više sam na Timovoj strani. Mislim da je okej da se ATP umeša i da to bude poštenije za sve. Mnogo debate je potrebno - zaključio je Gvido Pelja.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Velika trojka

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading