"Nole, Rafa i Rodžer nisu smrtnici kao mi ostali"

Autor:

Sport

03.05.2020

19:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Karlos Moja, trener Rafaela Nadala, ističe da mentalni sklop Rafu i ostale članove Velike trojke razlikuje u odnosu na sve ostale tenisere.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rafael Nadal i Karlos Moja

- Lično sam uvek bio fokusiran na ciljeve, ali to su bili samo ciljevi i postao bih demotivisan kada bih uspeo da ih ostvarim. Moj cilj nije bio da osvojim pet Slemova, već jedan. Cilj je bio da postanem broj jedan, ne da budem broj jedan nekoliko godina. Posle toga bih bio prazan, nedostajalo bi mi ambicije - kaže Moja, osvajač Rolan Garosa iz 1998. godine, i dodaje:

- Kod Rafe vidim glad i u ovoj fazi karijere, posle svega što je postigao. S njima sam iz dana u dan, vidim koliko se muči mentalno, a onda kada dođe trenutak, dobije snagu ne znam ni ja odakle. Mislim da se to ne može naučiti, da mu je to u genima. Postoji nešto unutar svakog člana Velike trojke što ih goni da i dalje stvaraju istoriju, tome se najviše divim – osvoje turnir i već misle o sledećem. To ih razlikuje od nas smrtnika.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading