Braća Marej planiraju turnir kojim bi nadoknadili otkazivanje Vimbldona

Autor:

Sport

23.04.2020

17:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Braća Marej, Endi i Džejmi planiraju da organizuju teniski turnir ovog leta u Londonu kojim bi se zakrpila rupa nastala otkazivanjem Vimbldona.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Endi Marej

Stariji brat Džejmi više je uključen u organizaciju turnira na kojem bi učestvovali najbolji britanski igrači. Ideja je turnir sa osmoricom najboljih po uzoru na ATP Finals, smeštenih u dve grupe po 4 igrača.

Suspenzija ATP Tura je na snazi do 13.07. ali ona će se verovatno produžiti a ovaj turnir bi se igrao ranije i pritom bi se poštovale sve mere društvene distance. Igralo bi se bez gledalaca i bez sudije, a igrači bi sami donosili odluke da li je loptica dobra ili ne. 

Najavljuje se da bi turniri sličnog tipa mogli da budu još širom Evrope jer bi mogli da budu isplativi obzirom da je Tennis Channel zainteresovan za prenose, a navodno su i kladionice spremne da mečeve ubace u ponudu.

Rafa Nadal pozvao je tenisere i teniserke u njegovu akademiju na Majorci, najpre na pripreme i treninge, nakon čega bi se igrali mečevi. Nadalova akademija ima 26 terena sa različitim podlogama a poslednjih nekoliko godina bila je domaćin čelendžer turnira.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading