Novak o dobijanju energije i pronalasku mira: To nije stvar religije...

Autor:

Sport

22.04.2020

07:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak Đoković i Fabio Fonjini govorili su o mnogim temama, a jedna od njih bila je i meditacija.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

- Vežbe disanja su mnogo korisnije nego što ljudi misle. Pravi ritam disanja je ključ za razumevanje i poboljšanje mentalnog, fizičkog i emotivnog u čoveku. To radim kada želim da nađem mir ili kada se probudim, kako bih dobio dinamičnu energiju. Meditacija nije stvar religije, to je više nešto lično što mi koristi da ostanem zdrav, naročito u savremenom svetu gde sve vrvi od informacija i gde su čula na udaru. Imam tu praksu već deceniju, koristi mi i na terenu i van njega - rekao je Nole.

Fabio Fonjini ga je podržao.

- Nisam siguran kako radi, ali me čini da se osećam bolje. Vidim da je i dalje postoji tabu u društvu u vezi sa posetama psihologu, a čini mi se da je tako i u sportu - istakao je Italijan.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Fabio Fonjini

Srbin je nastavio u istom ritmu...

- Rutine su veoma važne, naročito one koje ti pomažu da ostaneš fokusiran i da imaš mirno stanje svesti, kao i da mozgu dozvoliš da se navikne na pozitivne vibracije - naveo je prvi reket sveta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading