Bivši treneri poručili Đokoviću: Nole, vakciniši se!

Autor:

Sport

22.04.2020

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak Đoković (32) izričito je poručio da ne namerava da se vakciniše protiv virusa KOVID-19, a to je poput bombe odjeknulo širom sveta. Dan kasnije, Nole je pokušao da ublaži stav pojašnjenjem da nema potpunu informaciju o potencijalnoj vakcini uprkos dostupnim informacijama

RepublikaFoto: Starsport
Novak Đoković

- Nisam stručnjak, ali želim da imam opciju da izaberem šta je najbolje za moje telo. Malo sam zbunjen, kao i ostatak sveta. U nedoumici sam šta je najbolje učiniti u ovoj situaciji - pojasnio je Đoković za Njujork tajms.

NEMA ZLE NAMERE

Njegovi nekadašnji treneri su preko Srpskog telegrafa rešili da pomognu najboljem teniseru sveta da otkloni dilemu i kratko mu poručili - vakciniši se, Nole!

- Moramo svi da slušamo savete i mere koje daju stručnjaci i Vlada Srbije. Pa ja sam bio klinac kad smo čekali u redu da se vakcinišemo protiv variole vere. Tako nam je rekla država i tačka. Nema rasprave. Šta nam sad treba, nova polemika, kao nedavno kada su određene pevačice i domaćice razglabale da li deca treba da im se vakcinišu jer je neko raširio strah da vakcine mogu izazvati autizam - istakao je bivši selektor Dejvis kup tima Srbije Bogdan Obradović (53), a onda dodatno poručio Đokoviću da vodi računa šta priča jer on nije bilo ko:

- Novak nije imao zlu nameru, u to sam siguran. On je velikan, ali jeste napravio nesmotrenu grešku. Njega slušaju milioni širom sveta, zato njegova reč ima ogromnu težinu, a mislim da momci toga nisu bili svesni u onom opuštenom prijateljskom razgovoru na internetu. Zato se svaka reč mora odmeriti jer njegovo privatno mišljenje uvek postaje javno. Pa on da kaže da voli da jede rotkvice, ne bi ih bilo ni na jednoj pijaci danima.

SAVET STRUČNJAKA

Sličan savet prvom reketu sveta stiže i iz susedne Hrvatske od njegovog nekadašnjeg trenera Nikole Pilića (80). Iskusni teniski stručnjak, kao neko ko je u ugroženoj grupi ljudi, i te kako vodi računa o merama opreza, a to savetuje i Noletu.

- Novakovu izjavu ne mogu da komentarišem jer je nisam lično čuo, a puno je interpretacija. Nesumnjivo je da svi žele da čuju njegovo mišljenje, zato mora da vodi računa šta priča. Saveti struke se moraju slušati. Ako ovde u Hrvatskoj bude preporuka da se vakcinišemo, ja ću to i uraditi. To savetujem i Novaku ako bude takva odluka u Srbiji. Međutim, dok ne bude vakcine, mnogo će vode Dunavom proteći. Do tada ja sa suprugom šetam pored mora 45 minuta svaki dan, malo trčkaram, idem uz stepenice i održavam zdravlje. Moramo svi biti oprezni dok ovo ne prođe - kaže Pilić.

RepublikaFoto: Starsport

Armenulić: Plašim se, ali vakcinu moramo primiti 

Novakovu dilemu oko vakcine protiv korone razume i teniski stručnjak Radmilo Armenulić (80), ali je svestan da pojedinci o tome neće odlučivati iako bi možda tako trebalo da bude. - Svi su vlasnici svog tela i ta odluka o vakcinaciji bi trebalo da bude individualna. Što se mene lično tiče, vakcinisao sam se protiv gripa, ali se plašim nove vakcine, koja, uzgred budi rečeno, još i nije izmišljena jer je potrebno nekoliko godina da prođe kako bi se proglasila uspešnom. To je rekao i Bil Gejts. Opet, ukoliko bude bila obavezna, onda ćemo morati svi da je primimo - kaže Armenulić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading