Đoković se podsetio najtežeg trenutka u karijeri: Plakao sam kod Vajde u sobi!

Autor:

Sport

18.04.2020

21:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi teniser sveta Novak Đoković govorio je sa Švajcarcem Stanom Vavrinkom o tome koliko su na njihove karijere uticali treneri.

RepublikaFoto: Starsport
Marijan Vajda i Novak Đoković

Dvojica velikih rivala i dobrih prijatelja razgovarala su o različitim temama.

Srbin je govorio kakav odnos ima sa trenerom Marjanom Vajdom i sa svojim timom.

- Počeli smo da radimo 2006. Marjan je bio tu od prvog dana. Bio mi je uzor u svemu. Teško je pričati o njemu kao samo treneru, on je deo porodice. Toliko toga smo prošli zajedno. Sećam se da sam plakao kod njega u sobi, on mi je pomogao. Pogotovo 2010. kad sam izgubio od Melcera na Rolan Garosu, bio je tu za mene- rekao je Novak, prisetivši se poraza od Austrijanca u meču u kome je vodio sa 2:0.

- Marjan mi je, u tehničkom smislu, pomogao mnogo sa pozicioniranjem i kako da taktički izvedem pravi udarac u pravo vreme. Radli smo na forhendu i bekhendu. Marjan i ja uvek pokušavamo da vidimo koji su to detalji u kojima mogu da napredujem. Na najvišem nivou sve je bitno. Dovodili smo druge trenere kao što je Boris Boker, on mi je pomogao sa servisom. Sada je tu i Goranom Ivaniševićem- rekao je najbolji teniser sveta.

Vavrinkin dugogodišnji trener je Magnus Norman.

- Radimo dugo. Pomogao mi je da igram automatski, da ne razmišljam previše. To mi je dalo samopouzdanja. To je jedan od razloga zašto sam počeo da pobeđujem u važnim mečevima- rekao je iskusni Švajcarac.

Novak i Stan su otkrili i kako se pripremaju za mečeve, a Srbin je otkrio da će uvek tražiti novu loptu ako ne pogodi smeč.

- Nisi bio naročito uspešan u tome tokom karijere- našalio se Vavrinka.

- Tako je. Neka mi neko pomogne- dodao je Đoković.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading