Kad je teško - pozovi Noleta!

Autor:

Sport

16.04.2020

07:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Španski teniser Rafael Nadal opisao je kako provodi dane u izolaciji i istakao da mu nije bilo lako na početku pandemije. Drugi reket sveta je otkrio da je dosta vremena proveo u razgovoru sa Novakom Đokovićem.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković i Rafael Nadal

Osim prestanka teniske sezone, teško mu je palo i to što su Madrid i Španija žarište virusa Covid-19.

Za radio "Kadena kup" dao je intervju koji je bio humanitarnog karaktera, jer su za vreme razgovora skupljena sredstva za borbu protiv ove pošasti.

- Sad se sa karantinom nosim bolje nego pre tri sedmice, ljudsko biće ima mogućnost prilagođavanja. Ali, na početku, užasne vesti su me činile vrlo tužnim, odnele su mi želju da se uopšte probudim. Po ceo dan gledam TV, a tamo ništa pozitivno. Ali, kako su dani prolazili, vraćao sam se svojim rutinama, i to uz dvostruku dozu treninga da bih ostao u formi- rekao je Nadal.

Tekuća sezona je bila, možda i poslednja, u kojoj je Španac mogao da bude konkurentan i da napadne trofeje, budući da ima 34 godine.

Međutim, veliko je pitanje šta će biti sa tenisom do kraja 2020. godine.

- Ne brinem o tenisu sada. Fizički se spremam, to da, jer ne želim da mi telo oslabi. Ali, tenis... Nije on kao fudbal, u našem sportu ima mnogo više putovanja. Dok ne bude postojao lek, situacija će stvarno biti veoma komplikovana. Treba svi da se ponašamo odgovorno. Iskreno govoreći, ne vidim način da se turniri održe u nekoj bliskoj budućnosti- rekao je Španac.

Nadal je ispričao i da je dosta vremena proveo pričajući sa Novakom Đokovićem.

- Zdravlje mora da bude na prvom mestu. Pa opet, ako bude moglo da se igra bez publike, iza zatvorenih vrata, mene bi i to činilo veoma srećnim. Mnogo sati sam proveo razgovarajući s Novakom Đokovićem da vidimo kako možemo da pomognemo našem sportu- zaključio je Nadal.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading