Jedna je majka: Nole u strahu za Dijanin život!

Autor:

Sport

09.04.2020

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nema osobe na svetu koja ne strahuje za zdravlje najmilijih zbog pandemije koronavirusa, a briga nije zaobišla ni Novaka Đokovića (32). Najbolji teniser sveta našao se sa suprugom Jelenom i decom u španskoj Marbelji kada su zatvorene granice, ali su njegovi roditelji Srđan (58) i Dijana (56), kao i većina prijatelja, u Srbiji, koju nije zaobišla planetarna pošast.

RepublikaFoto: Starsport
Dijana i Novak Đoković

Kao i svaki sin, Nole svakodnevno zove roditelje da pita za njihovo zdravlje. Iako još nisu u najkritičnijoj grupi starijih od 65 godina, posebno brine za majku Dijanu, koja je operisana pre deset godina, pa dodatno strahuje da se ne zarazi virusom.

NAŠAO POMOĆ

- Nole je uplašen za roditelje, kao i svaki čovek, to je normalno. On je posebno ranjiv jer u dubini duše oseća grižu savesti zbog žrtve koju su podneli zbog njegove karijere. On zna koliko se njegova majka namučila i naradila. Zato je sada zadužio ljude koji umesto njih idu u nabavku i obavljaju sve neophodno samo da bi ostali u kući jer želi maksimalno da ih zaštiti - preneo je Svet informaciju iz dobro obaveštenog izvora u dešavanja u porodici Đoković.

Koliko je Novak brižan, uvek je isticala i njegova majka.

- Svaki dan mi govori da vodim zdrav život, vrlo je brižan i priča mi da moram da pazim na ishranu i redovno spavam - opisala je Dijana svojevremeno jedan od njihovih razgovora.

OBIČAN NAROD

Koliko je ozbiljno shvatio potrebu da se svi izolujemo od ostalih, najbolje svedoči to što Novak putem društvenih mreža svakodnevno poziva ljude da ostanu kod kuće. Otkako je sa porodicom u karantinu u Marbelji, Nole je na Instagram kačio fotografije i snimke kreativnih ideja kako se zajedno sa suprugom Jelenom igra sa sinom Stefanom i ćerkicom Tarom. Takođe, Novak se oprobao i u tenisu tiganjima usred dnevne sobe, a odgovorio je i na izazov Rodžera Federera. Imajući sve ovo u vidu, ne čudi da je većina njegovih pratilaca pozitivno reagovala na apel i poslušala ga, pa tako i Srđan i Dijana. U to se uverila i redakcija Srpskog telegrafa kada je pozvala Noletovog oca.

- Hvala na pitanju, dobro smo sa zdravljem. Čuvamo se. Samo, iskreno ne znam zašto smo mi toliko bitni, mi smo običan narod, kao i svako drugi. Naš sin je taj koji je promenio svet, a ne mi. Ne treba mi da vam budemo u fokusu. Ima drugih ljudi koji žele da budu u centru pažnje, nama je dobro ovako - poručio nam je gospodin Đoković.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Krili operaciju od Novaka

Koliko je Novak, kao i većina dece, vezan za majku i teško podnosi kada nije dobro, Dijana je oduvek bila svesna, zbog čega je u ispovesti pre tri godine otkrila da prvencu nije rekla kada je išla na operaciju.

- Da bih se operisala, čekala sam da Novak ode u Australiju, a srednji sin Marko u Španiju. I u vreme kada sam operisana, Novak je svakog dana zvao na kućni telefon, na koji sam se obično ja javljala, a tih dana je čuo Srđanov glas. Stalno je pitao gde je mama, pa sam iz bolničke postelje pokušala da podesim glas da on ne oseti da se nešto dešava - opisala je gospođa Đoković kako je krila od sina da je bolesna.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Iva

13.04.2020 11:33

Dok lekari njihovih godina idu u prve borbene redove protiv korone .