Novak će u odbranu titule sa džojstikom u ruci!

Autor:

Sport

08.04.2020

11:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji teniseri sveta uzeće džojstike umesto reketa pošto su organizatori otkazanog Mastersa u Madridu najavili održavanje virtuelnog takmičenja, koje će za cilj imati prikupljanje sredstava za igrače ugrožene suspenzijom sezone.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Turnir u prestonici Španije je trebalo da se održi u maju, ali je otkazan zbog pandemije koronavirusa.

Ipak, čelni ljudi su došli na ideju da organizuju virtuelno takmičenje, na kome će se nadmetati najveće teniske zvezde u video igrici.

- Razmišljali smo na koji način možemo da privučemo navijače. Pokretanje virtuelnog turnira naglašava tehnološku, mladalačku i inovativnu stranu tenisa. Dakle, oranizovali smo turnir za teniske profesionalce, a da oni ne moraju da napuste svje domove. Njegov cilj nije samo zabava, već da učinimo nešto važno za sve u ovom momentu- rekao je direktor turnira Felisijano Lopes.

Virtuelni turnir u Madridu održaće se od 27. do 30 aprila. Organizatori su obezbedili novčani fond od po 150.000 evra u obe konkurencije. Pobednici će odlučiti koliko će se od toga donirati teniserima i teniserkama koji ekonomski trpe zbog suspenzije sezone, a dodanih 50.000 evra biće donirano za borbu protiv koronavirusa.

Turnir će se igrati u obe konkurencije. Učestvovaće po 16 igrača, koji će u početku biti podeljeni u četiri grupe. Prvi i drugi iz svake grupe će proći u četvrtfinale.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading