Vilander: Đoković je najveći gubitnik!

Autor:

Sport

02.04.2020

15:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legendarni švedski teniser Mats Vilander smatra da će tens dosta izgubiti pandemijom koronavirusa.

RepublikaFoto: Starsport
Mats Vilander

Teniska sezona je otkazana najmanje do 13. jula, a poslednji u nizu je otkazan Vimbldon. Pre stopiranja teniske sezone Novak Đoković je bio u naletu sa 18 vezanih pobeda i tri osvojene titule (ATP kup, Australijan open, Dubai).

- Najveći gubitnik je Đoković. On još nije izgubio meč ove godine i jasno je da je virus zaustavio njegov nalet - kazao je Vilander za "L'Ekip".

Šveđanin je rekao da gube i drugi teniseri.

- Veliki je gubitak i za sve tenisere koji su jurili 'veliku trojku'. Naravno, oni su napredovali dosta putem treninga, ali momci kao što su Šapovalov, Cicipas i Ože-ALijasim će odrasti tek igranjem mečeva. Kada ste mladi trening vas ne zanima previše. Ne želite da provodite sate udarajući bekhende, želite da igrate mečeve - objašnjava Šveđanin.

Potez koji se ispostavio kao genijalan napravio je Federer, koji je pre nego što je prvi turnir odložen rešio da ode na operaciju i propusti celu sezonu na šljaci.

- Mislim da jedini igrači koji mogu da pronađu pozitivne stvari u ovoj situaciji su oni koji su se iz Australije vratili povređeni. Kada tenis ponovo počne da se igra, svi će morati da krenu od nule. A jako je loše to što se ne zna kada će početi - izjavio je Vilander.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading