Posledica otkazivanja Vimbldona: ATP lista stvara Nadalu pritisak, ali kakva je Novakova situacija?

Autor:

Sport

01.04.2020

17:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon što je ove srede potvrđeno da takmičenja na Vimbldonu neće biti tokom 2020. godine osvrnućemo se na to šta to znači za poredak na ATP listi.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković i Rodžer Federer na VImbldonu 2019. godine

Jasno je da ove sezone turnira na travi neće biti nakon što su organizatori najprestižnijeg Gren slema potvrdili ono što se naslućivalo prethodnih dana. Vimbldon ćemo gledati tek 2021. godine.

Ono što, nesumnjivo, zanima sve tenisere, naročito one iz vodeće trojke jeste - šta će se dešavati sa ATP listom, odnosno kome ide u korist to što neće biti takmičenja u Londonu.

Posle današnje odluke iz Londona, jasno je da će vodeća četvorka (Đoković, Nadal, Tim i Federer) zadržati poene sa Vimbldona koje su osvojili 2019. godine, dakle Novak 2.000 (kao pobednik), Federer 1.200 (kao finalista) i Nadal 600 (kao polufinalista), što automatski znači i da se položaj na ATP listi koja ostaje zamrznuta neće menjati.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Velika borba u bazenu bez nagrade...

Najveći "gubitnik" otkazivanja sigurno da je Dominik Tim koji je nedavno došao do treće pozicije, a kako ne bi branio ništa (ispao u prvom kolu od Kverija) propustio je priliku da se dodatno primakne Nadalu i Đokoviću.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dominik Tim

Najveći pritisak od sada će biti na Rafaelu Nadalu koji brani poene i trofeje sa US Opena i Rolan Garosa i to Španca stavlja u ne baš prijatnu poziciju u kasnijem delu sezone jer gotovo da nema prostora za napredak,  već može samo da izgubi ako ne odbrani titule u Njujorku i Parizu.

Foto: https://www.atptour.com/

Da bi se teniska sezona uopšte nastavila potrebno je da stane i epidemija koronavirusa koja je zahvatila svet, a podsetimo da je trenutna teniska sezona suspendovana do 7. juna.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading