(VIDEO) KINESKI CAR: Nadal deklasirao nervoznog Kirjosa za 75. titulu u karijeri

Autor:

Sport

08.10.2017

14:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji teniser sveta Španac Rafael Nadal osvojio je ATP turnir u Pekingu. Nadal je u finalu pobedio Australijanca Nika Kirjosa 2:0, po setovima 6:2, 6:1.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nadal je pokorio Kinu

Ovo je bio peti međusobni duel španskog i australijskog tenisera, a treći trijumf Nadala. Španac je ovim trijumfom stigao do šeste titule u sezoni, a 75. u karijeri.

Nadal je trijumfom u Kini zaradio 652.370 dolara i 500 bodova za ATP listu, dok je Kirjosu pripalo 319.825 i 300 poena.



Turnir u Pekingu igran je za nagradni fond od 4.080.460 dolara.

Nadal je u prvom setu napravio dva brejka i lagano poveo sa 1:0 u setovima. Kirjos je u finišu seta napravio incident pošto se posvađao sa sudijom Mohamedom Lajanijem oko jednog poena. Australijanac je dobio dve opomene, a onda je u nastavku meča pravio početničke greške, pa mu je Nadal u drugom setu prepustio samo jedan gem.

Francuska teniserka Karolina Garsija osvojila je titulu na WTA turniru u Pekingu pošto je pobedila Rumunku Simonu Halep posle dva seta, 6:4, 7:6.

Garsija je pobedila za nepuna dva sata. To je bila 11. uzastopna pobeda za Garsiju i druga uzastopna titula, nakon što je prošle subote osvojila turnir u Vuhanu. Halep je plasmanom u finale obezbedila prvo mesto na WTA listi, a Garsija će od sutra biti deveta teniserka sveta. Ona će prvi put u karijeri ući medju prvih 10 na svetskoj rang-listi.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading