Novi teniski poredak, isti "kralj": Federer ispao iz velike trojke, Đoković uvećao prednost nad Nadalom!

Autor:

Sport

02.03.2020

08:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski teniser Novak Đoković je uvećao svoju prendost na čelu ATP liste u odnosu na Rafaela Nadala posle osvajanja turnira u Dubaiju. A posle dosta vremena je došlo do smene na 3. mestu, iza Španca više nije Rodžer Federer već Dominik Tim kome je ova pozicija na ATP listi najbolji plasman u karijeri.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Najbolji teniser planete

Novak Đoković sada ima 10220 ATP bodova, dok Rafael Nadal ima 9850. Razlika između njih dvojice je sada za 45 bodova veća nego pre nedelju dana. Novak je slavio na turniru u Dubaiju, a Rafa u Akapulku i oba ova turnira su iz serije 500.

U vrhu se desila i bitna promena jer je Dominik Tim došao na treće mesto. On minule sedmice nije igrao, a kako nije ni Rodžer Federer Švajcarac je izgubio bodove pa je sada četvrti teniser sveta. Peti na svetu je kao i prošle sedmice Danil Medvedev, šesti je Stefanos Cicipas, sedmi Aleksandar Zverev, osmi Mateo Beretini dok je na devetom mestu Gael Monfis. Deseti teniser sveta je David Gofan.

Napredak su ostvarili i Karen Hačanov koji je sada 15. igrač sveta, Grigo Dimitrov koji je 19, dok je Dušan Lajović napredovao za jednu poziciju i sada je 23. na ATP listi. Jedno mesto je zaradio i Filip Krajinović koji je sada 32. na svetu. Priličan pad beleži Nik Kirjos koji je izgubio 16 pozicija pa je sada 39. na ATP listi.

Miomir Kecmanović je napredovao za tri pozicije i sada je na 47. mestu, dok je Laslo Đere izgubio 13 pozicija i nalazi se na 80. mestu na svetu, Nikola Milojević 145, Danilo Petrović 157, a Viktor Troicki 180.

Interesantno je da je Janko Tipsarević, koji se povukao iz tenisa zaradio jedno mesto na ATP listi pa je na poziciji 233 sa 208 ATP bodova.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading