Spajdernole gazi kao mašina

Autor:

Sport

02.03.2020

04:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak Đoković (32) nastavio je u Dubaiju teror nad protivnicima i osvojio peti trofej u Dubaiju pobedom nad Stefanosom Cicipasom u subotnjem finalu (6:3, 6:4). Srbin je tako pobedonosni niz ove sezone doterao do broja 18, a ako se računa i Dejvis kup s kraja 2019. u seriji je od 21 duela bez neuspeha.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Hladnokrvnost sa kojom Nole pobeđuje protivnike mnogi su uporedili sa Terminatorom. Naš as čak ima problem sa levim okom, baš kao i Arnold Švarceneger u prvom delu kultnog filma.

RODIK SLAVI

Poput njega, Novak nije posustao ni kada je bio na ivici ambisa i kada se suočio sa tri vezane meč lopte Gaeala Monfisa u taj-brejku drugog seta polufinala u Emiratima. Umesto toga, on je preokrenuo taj susret i posle počistio Grka, osvojio novih 500 ATP poena, pa ispred Rafaela Nadala, koji je slavio u Akapulku od danas ima 370 bodova viška. To što je savladao Cicipasa i poveo sa 3:2 u međusobnom skoru oduševilo je i nekadašnjeg asa Endija Rodika, koji jedini ima pozitivan skor protiv Novaka (5:4), a da su odigrali najmanje pet susreta.

- Jedini način da zadržite pozitivan skor protiv Đokovića je da se penzionišete pre nego što opet izađete na teren protiv njega - našalio se Amerikanac.

NOVI SUPERHEROJ

Da za njega nema nemogućih misija, Novak je protiv Francuza dokazao pravljenjem špage da bi dohvatio loptu. Taj potez oduševio je njegove navijače, a na društvenim mrežama usledile su brojne foto-montaže, a Noletu se najviše svidela ona u kojoj ga upoređuju sa Spajdermenom.

Đoković dominaciju planira da nastavi u celoj 2020. Najpre će napasti svoj niz od 41 pobede iz 2011, a onda i pokušati da ostane neporažen do kraja sezone.

- Ovo jedan od najboljih početaka sezone u mojoj karijeri. Cilj u ovoj sezoni mi je da ostanem neporažen do kraja. Šalim se. U stvari, ne šalim se - nasmejao se Đoković u Dubaiju.

Jelena: Svi kod mene u zagrljaj!

Supruga Jelena nije bila uz Novaka u Dubaiju, ali je fotografijom njega sa sinom Stefanom i ćerkicom Tarom potvrdila da jedva čeka da ih vidi uživo.

- Bravo, ljubavi najveće! Kakvi ste šampioni! Jeeeeeee ponosna, a sad pravo u moj zagrljaj! Jedno po jedno, svi kod mame - poručila je Jelena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading