Mentalna stena: Ova nestvarna brojka pokazuje da je kraj meča kada doktor Đoković kaže!

Autor:

Sport

29.02.2020

09:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji teniser sveta je pobedio Gaela Monfisa u polufinalu turnira u Dubaiju pošto je u taj-brejku drugog seta spasao tri meč lopte rivala. Novak Đoković u karijeri je spasao 47 meč lopti rivala i na taj način došao do 15 pobeda.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković protiv Stefanosa Cicipasa u finalu Dubaija

Đoković je tako došao do 15. trijumfa u karijeri u meču u kojem se suočavao sa meč loptama rivala. Zapravo, Srbin je uspeo da se izvuče u 47 slučajeva kada je njegovog protivnika samo jedan poen delio od pobede.

 

 

- Ako bih mogao da napravim poređenje, osećaj koji igrač u našem sportu ima kada se suoči sa meč poenom na velikom meču je kao kada ste na ivici litice. Znate da nema povratka nazad, pa morate da skočite i da pokušate da nađete način da preživite. Molim se i nadam se najboljem i verujem da mogu da uspem, da postoji nešto što će mi pomoći. To je nešto što u tim trenucima osećam. Ostao je još jedan poen i nema nazad. To je to. Prihvatam situaciju i trudim se da izvučem najbolje iz nje- rekao je Novak posle pobede nad Monfisom.

Jedan od najvažnijih trijumfa u kojima se suočio sa meč loptom rivala svakako je prošlogodišnji u finalu Vimbldona nad Rodžerom Federerom.

S druge strane, Novak je izgubio samo tri duela kada je imao meč lopte. Poslednji u finalu Kvinsa protiv Marina Čilića 2018. godine.

Đokovića u subotu očekuje finale Dubaija protiv Stefanosa Cicipasa. Srbin će se boriti za treći trofej ove sezone, pošto je prethodno trijumfovao na ATP Kupu i Australijan Openu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading