Noletovi veliki koraci ka idolu: Vreme je za pisanje nove istorije tenisa, nek se spremi i Federer!

Autor:

Sport

24.02.2020

08:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Teniska vladavina Novaka Đokovića produžila se za još jednu nedelju. Najbolji teniser sveta troši od danas 279. sedmicu na tronu i sve je bliži svom nekadašnjem idolu Pitu Samprasu. Legendarni američki as je 286 nedelja bio teniski broj 1, što je drugi najbolji rezultat u istoriji ovog sporta. I Đoković je vrlo blizu da ga dostigne, a onda i prestigne.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Naredni cilj biće mu potera za Rodžerom Federerom, koji je 310 nedelja bio teniski kralj. Ukoliko srpski as ne bude puštao prvo mesto u narednom periodu, trebalo bi da početkom oktobra stigne Švajcarca. Ali dalek je to put i ne treba gledati već sada toliko unapred.

Novakov prvi cilj je turnir u Dubaiju, koji počinje danas, a na kojem može samo dodatno da osvoji bodove za ATP listu, jer prošle godine nije učestvovao.

Jednim okom će bacati pogled i ka Akapulku, gde će igrati Rafael Nadal, koji će na tom turniru braniti 45 bodova osvojenih pre godinu dana.

Razlika između njih dvojice na ATP listi je mala, samo 325 bodova u Đokovićevu korist 

 

Na novoj ATP listi, koja je objavljena danas, nije bilo promena u prvih 10. Iza Đokovića (9.720 bodova) i Nadala (9.395) su Federer (7.130), Tim (7.045), Medvedev (5.890), Cicipas (4.745), A. Zverev (3.885), Beretini (2.860), Monfis (2.860) i Gofan (2.555).

Kada su ostali srpski teniseri u pitanju, veliki pad doživeo je Laslo Đere zato što nije branio bodove osvojene prošle godine u Rio de Žaneiru, pa je sa 36. pao čak na 67. mesto liste.

Dušan Lajović se spustio za jednu poziciju i sada je 24, Filip Krajinović je ostao na 33, a Miomir Kecmanović na 50. poziciji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading