Rodžer Federer, početak kraja?

Autor:

Sport

22.02.2020

13:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rodžer Federer je nedavno objavio da će zbog povrede i operacije kolena propustiti celu sezonu na šljaci, kao i naredna dva Mastersa, a teniska javnost se pita – da li je to početak kraja jedne od najvećih karijera u istoriji sporta.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rodžer Federer

Federer će 8. avgusta napuniti 39 godina, a povreda u tom dobu sportiste uvek može da bude “okidač” za definitivan oproštaj.

Teško je zamisliti da će se Švajcarac povući sa terena mimo svoje volje. Federer traje toliko dugo jer njegov stil igre ne zahteva toliko fizičkih napora kao Nadalov, pa i Đokovićev, ali i zbog toga što tokom karijere nije imao mnogo problema sa povredama.

On je samo dva puta do sada imao samo jednu hiruršku intervenciju, i to ne tako ozbiljnu, kada je 2016. godine operisao koleno, povredivši se tokom igre sa decom u kupatilu.

Tri godine ranije je osetio bolove u ramenu, a proizvođač teniske opreme “Vilson” modifikovao je reket, prilagodivši ga njegovim željama.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Federer na šljaci

Rodžer je najavio povratak pred Vimbldon, ali će do tada izgubiti mnogo bodova – čak 3.180, jer neće braniti titule u Dubajiu i Majamiju, finale Indijan Velsa, polufinale Rolan Garosa i četvrtfinala u Madridu i Rimu.  

To znači da će do Vimbldona najverovatnije ispasti iz top 10 društva.

Federer ima dugogodišnje ugovore, koji ne zavise od toga igra li tenis ili ne. Preko 77 miliona evra zarađuje godišnje, po čemu je jedan od najplaćenijih sportista na svetu.

Japanska kompanija Uniklo mu isplaćuje 30 miliona dolara po godini još osam godina, od Rolexa dobija osam miliona, od Mercedesa pet miliona do 2027. godine, milion manje zarađuje od promovisanja čokolada Lindt, sedam miliona dobija kao zaštitno lice telekomunikacione kompanije Sunrise.

Ugovor sa italijanskom Barilom potpisao je 2017. za osam miliona evra godišnje do 2022. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading