"Voleo bih da dobijemo Srbiju pa da proradi balkanski mentalitet i izbacimo Engleze, napio bih im se krvi!"

Autor: Jutarnji,Republika

Sport

14.02.2020

16:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši hrvatska teniska legenda i trener Novaka Đokovića, Goran Ivanišević je za hrvatske medije "otvorio dušu". Pričao je o Novaku a i o tome koja ga nacija "najviše nervira".

Goran Ivanišević je prokomentarisao šta, nakon 8 meseci rada sa Novakom, vidi kod njega a što na početku nije primećivao. 

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Goran Ivanišević

- Još bolje vidim kako se ponaša na terenu, izvan terena, na treninzima. One sitnice koje upoznaješ kod svakog. Bio sam puno puta u situaciji da je moj igrač igrao protiv njega. I možda nisam znao sve, ali sam ga pratio i primećivao dosta stvari. Znao sam šta otprilike mogu da očekujem. Ali kad sa nekim počneš da komuniciraš na dnevnoj bazi, onda stalno učiš i saznaješ nove stvari. Tu mi je Marijan (Vajda) puno pomogao, ipak je on sa njim 11 godina. U nekim se detaljima i dalje razlikujemo, ali imamo ista razmišljanja o tenisu. I od fizioterapeuta Miljana Amanovića sam nešto pokupio i čuo. Uvek se vraćam na onu svoju teoriju da je jako važno razumeti mentalitet osobe koju treniraš. A mi imamo isti mentalitet, isti jezik, i zato je sve lakše. Znam šta bih ja napravio u nekoj situaciji. Tako i Novak razmišlja, samo na većem nivou.

Na pitanje da li misli da će se Novak zasititi tenisa, Goran odgovara: 

- Kad napravi te rekorde, sve je moguće. Federera bi po broju nedelja na prvommestu mogao da prestigne već posle US Opena, a po Gren Slemovima iduće godine. Ove godine ga može izjednačiti, za šta bi morao da osvoji sva tri preostala. Ali ako osvoji sva tri, onda je opet napravio nešto što je uspeo samo Rod Lejver. Ponavljam, za mene je već sada najbolji teniser u istoriji. Kada je prisutan, spreman i zdrav, nema boljeg. Šta će se sve gledati na kraju njihovih karijera, o tome će odlučivati ljudi, ali mislim da će Novak u svim bitnim kategorijama biti najbolji.

Na odnos Novaka sa navijačima, Ivanišević opet ima svoje viđenje.  

RepublikaFoto: twitter.com/Novak Djokovic
Goran i Novak

- Ima tu puno teorija. ATP Kup je bio odličan jer je bilo jako puno srpskih navijača. Ne znam šta je živciralo Nadala, možda mu je neko vikao pre servisa, ali atmosfera je bila fenomenalna. Što se tiče Australijan Opena, ne znam zašto se ta situacija ponavlja. Ali priklanjam se teoriji da su Federer i Nadal počeli pre i da su stvorili svoje baze navijača. E neće se sad ti isti navijači prešaltati da navijaju za Novaka. On opet ima svoju publiku. Ne smeta me toliko što su navijali za Dominika, želeli su da momak koji se trudio i koji je odličan teniser osvoji prvi Gren Slem. Ali koji put je previše očigledno da ne cene i ne respektuju dovoljno čoveka koji je osvojio najviše Australijan Opena u istoriji. I u Vimbldonu je bila slična situacija.

Goran se dotakao i Evropskog prvenstva u fudbalu. 

- Voleo bih da se Srbija kvalifikuje i da nam dođu u grupu i gde ćeš bolje da svi zajedno odemo na utakmicu. Naravno da će onaj koji izgubi morati da trpi maltretiranje ceo Vimbldon. Ali to tako ide. A više od svega bih voleo da zajedno izbacimo Englesku. Kad se napali taj balkanski mentalitet, pa Hrvatska i Srbija prođu dalje, a Englezi izvise…

Na kraju je zaključio:

- Joj kako bih se Englezima napio krvi. Bilo bi spektakularno. Ulepšalo bi mi celi boravak u Engleskoj. Videćemo kakav će biti raspored, ali da ću gledati svaku utakmicu, to sigurno - rekao je Ivanišević. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading