Đoković sa vrha napada titulu istorijskog broja 1: Kako dostići brojku 286?

Autor:

Sport

10.02.2020

08:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski teniser Novak Đoković je ovog ponedeljka počeo svoju ukupno 277. nedelju na prvom mestu na ATP listi – srpski teniser ima 9.720 bodova, a na drugoj poziciji je Rafael Nadal sa 9.395.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Najbolji teniser sveta juri nove rekorde

Đoković tako nastavlja svoju poteru ka jednom od dva cilja koja je naveo kao primarne u ovoj fazi svoje karijere – ka istorijskom broju jedan. Ispred njega su Pit Sampras sa 286 sedmica i Rodžer Federer sa 310.

Kako bi prestigao Samprasa, Novak mora da bude prvi barem do 20. aprila, a kako bi već sada pretekao i Federera potrebno je da neprekidno bude prvi sve do 5. oktobra.

Nikakvih promena u Top 20 nije bilo, a u najboljih deset slede Federer, Tim, Medvedev, Cicipas, Zverev, Beretini, Monfis i Gofan.


Dušan Lajović napredovao je za jednu poziciju i sada ponovo drži svoj najbolji rang u karijeri – 23. mesto. Za četiri pozicije napredovao je i Laslo Đere, koji je sada 35. na ATP listi, pet mesta više je plasiran Filip Krajinović na 39. poziciji, dok je Miomir Kecmanović 54. na svetu posle napretka od tri pozicije.

Za osam mesta napredovao je Nikola Milojević i sada je 140. na ATP listi, a Viktor Troicki je na 171. mestu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading