Mogu samo da ga mrze: Nemci pisali o "kralju" koga navijači ne vole - Đoković je "neromantični realista"!

Autor:

Sport

04.02.2020

17:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ne prestaju svetski mediji da bruje o podvigu Novaka Đokovića u Melburnu! Najboljem teniseru sveta su se poklonili i Nemci nakon osvajanje 8. titule na prvom Gren slemu u sezoni...

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Ugledni "Zidojče cajtung" piše da retko ko može da pobedi Đokovića na Rod Lejver areni.

- Đokovića teško neko može da pobedi na ovom stadionu, u njegovoj tvrđavi. I kada ga je Austrijanac Tim nazvao Kraljem Melburna, imao je dobar razlog: nikada Đoković, koji se sada sakupio već 17 grend slem trofeja, nije izgubio u finalu na areni Rod Lejver. Bio je to veliki napor uzdrmanog kralja, ali je uspeo da spreči pokušaj prevrata - piše Zidojče cajtung, koji se osvrnuo i na navijače.

- Velika grupa navijača se okupila pred velikim platnom u parku pored arene, većina ih je imala plave ili crvene majice, neki su bili ogrnuti u srpske zastave. Retko publika Đokovića prihvata tako toplo i blagonaklono kao Federera ili Nadala, ali ako on negde ima svoje verne fanove, onda je to u Australiji, useljeničkoj zemlji na drugom kraju sveta.

I nemački sportski portal Sport 1 piše o dramatičnoj završnici.

- Njegov presto se klimao, činilo se da bi pobuna Dominika Tima mogla da bude uspešna, ali na kraju je kralj ipak ponovo odbranio kraljevstvo uz velike napore. U pet napetih, često i vrlo kvalitetnih setova, branilac titule i rekorder po broju pobeda Novak Đoković u finalu Australijen Opena ipak uspeo da izvuče glavu iz omče.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Špigel Đokovića naziva "neromantičnim realistom".

- Novak Đoković je u svom sportu klasa za sebe. U četvrtom setu u finalu on je pokazao zašto je tako teško da ga neko pobedi - piše Špigl i dodaje:

- Kada je spiker na stadionu objavio da se glasa o najomiljenijem igraču turnira, najviše je glasova dobio Đokovićev protivnik. Đoković poznaje taj osećaj. On je retko omiljen, između ostalog i jer na terenu deluje kao neki neromantični realista. Ali upravo to je ono šta ga čini tako uspešnim.

- Đoković je verovatno najveći individualista u ovom sportu. I zato je tako teško pobediti ga - čak i kada je neko, poput Tima, tako blizu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading