“Federer ima samo još jednu šansu, pogledajte koga je sve Novak pobeđivao”

Autor:

Sport

04.02.2020

13:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši australijski teniser Pet Keš govorio je o "jednoj šansi" Rodžera Federera i načinu na koji je Novak Đoković dolazio do Grend slem trofeja.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vimbldon je jedina šansa Federera za GS

Federer je na Australijan openu izgubio u polufinalu od Novaka Đokovića, koji je na kraju osvojio titulu, osmu u Melburnu.

Keš, koji je 1987. osvojio Vimbldon, veruje da Federer može da osvoji još jedan Vimbldon, kojih za sada ima osam.

- Federer ima šansu – verovatno samo još jednu pravu šansu – da osvoji još jednu titulu na Vimbldonu. Verujem da je on i dalje među najboljima na travi, i dalje je dovoljno dobar - rekao je Keš za "BBC Radio 5".

Pedesetčetvorogodišnji Austarlijanac kaže da nije sve u kvalitetu.

- Svaka manja povreda ili korak unazad za starije igrače su ogroman problem. Svaki turnir je drugačiji i zavisi od toga šta se desi pre mečeva i povreda - dodaje Keš.

On je prokomentarisao i GOAT borbu, koju bi mogao da odluči broj osvojenih Grend slem titula (Federer 20, Nadal 19, Đoković 17).

- Pogledajte koga je Đoković pobeđivao u finalima. Pobedio je Congu i Andersona, ali je uglavnom pobeđivao Marija, Nadala i Federera. Manje-više je samo njih i pobeđivao i to je izuzetan način da nakupite Gren slem titule. O njihovim uspesima morate da pričate pojedinačno i veoma je teško odlučiti se za najvećeg svih vremena - jasan je Keš.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading