Novakovih 7 od 7 u finalima AO – može li do osmog trijumfa?

Autor:

Sport

02.02.2020

04:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji srpski teniser svih vremena Novak Đoković igraće u nedelju ujutru svoje osmo finale Australijan opena.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Hoćemo li opet videti ovaj prizor?

U prethodnih sedam je osvojio trofej i postao najtrofejniji teniser na ovom turniru ikada. Zapravo Novak ima samo osam poraza na Australijan openu u svojoj karijeri.

Pobedom bi došao do svoje 17. Gren slem titule, ali bi povratio i prvo mesto na ATP listi i tako započeo 276. nedelju kao najbolji teniser sveta.

Prvo finale je odigrao 2008. a poslednje prošle godine. Tri puta je osvajao finale bez izgubljenog seta. a čak četiri puta je u finalima bio bolji od Endija Marija, koji će zbog Novaka kako stvari stoje karijeru završiti bez osvojenog AO.

Dva puta je savladao Rafaela Nadala, a 2008. godine u svom prvom finalu bio je bolji od Conge.

Sada će igrati protiv Dominika Tima, koji je sve iznenadio svojom formom. Austrijanac koji je specijalista za turnire na šljaci uspeo je da savlada Rafaela Nadala u četvrtfinalu i tako da Novaku šansu da se opet nađe na prvom mestu ATP liste.

Njemu je ovo drugo finale Gren Slema u karijeri prošle prošlogodišnjeg na Rolan Garosu, u kome ga je upravo Nadal savladao.

Sa Novakom ima 4 pobede i 6 poraza, što znači da je umeo da namuči našeg tenisera. Ipak, samo ga je jednom pobedio na tvrdoj podlozi, a tri puta je bio bolji na šljaci.

Može li Novak do osmog AO trofeja? Svakako je ogroman favorit, pogotovo uzimajući u obzir da je do sada proveo mnogo manje vremena na terenu, te da je izgubio četiri seta do finala, a Novak samo jedan i to u prvom kolu.

Meč počinje oko 9:30.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading