Timov trener spremio pakleni plan za Novaka!

Autor:

Sport

01.02.2020

13:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Austrijanac Dominik Tim će se prvi put boriti za titulu u Melburnu i to protiv sedmostrukog šampiona Novaka Đokovića.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dominik Tim

Član tima austrijskog tenisera je njegov otac Vofgang Tim.  Uveren je da su se dobro pripremili sa Novaka.

- Stigli smo u Australiju već 20. decembra. Potom je Dominik igrao ATP Kup. Bilo je tu nekoliko dobrih mečeva. Napredovao je iz duela u duel. Ovde se mučio protiv Bolta, ali je protiv Monfisa pokazao da je stabilan. Potom je pobedio Nadala, i odigrao odlično protiv Zvereva - rekao je otac 26-godišnjeg igrača.

Tim iza sebe već ima dva finala na gren slemovima. Oba puta gubio je od Nadala u borbi za titulu na Rolan Garosu.

- Naravno da će mu to iskustvo pomoći. Dominik je i dalje vrlo mlad, ali je prošao izvesne situacije. Sada ima mnogo samopouzdanja. Tome je doprinela i pobeda nad Nadalom. Sada se radujemo narednom meču. Svi znaju da je teško igrati protiv Novaka, ali Dominik je tu jer je zaslužio -  objasnio je Nikolas Masu, trener Dominika Tima.

Đoković u međusobnim duelima sa Timom vodi sa 6:4, ali je poslednja dva meča dobio Tim - na Završnom mastersu u Londonu i na Rolan Garosu.

- Prošle sezone odigrali su tri duela. U Madridu je bilo 7:6, 7:6, ali je Dominik izgubio. Potom su u Parizu odigrali vrlo dug meč, koji je trajao dva dana. I na kraju godine u Londonu. Sva tri meča odlučio je poen ili dva. Igrali su toliko puta, čak su i trenirali zajedno. Ono što je najvažnije je da Dominik igra svoju igru. U ovom sportu ste sami, odluke donosite na terenu, važno je da imate samopouzdanja - dodao je Masu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading