Ivanišević: Imam jednu želju – da Novak postane najbolji svih vremena!

Autor:

Sport

30.01.2020

13:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnji hrvatski teniser Goran Ivanišević istakao je da je ATP kup mnogo pomogao Novaku Đokoviću na startu sezone.

Kaže da je lako raditi sa Noletom

- Trijumf na ATP kupu mnogo je pomogao Novaku da podigne formu. Srbija je osvojila titulu i zahvaljujući Dušanu Lajoviću i Viktoru Troickom, ali Novak je igrao neverovatno. Podrška koju je dobio od srpske zajednice bila je neverovatna i mnogo mu je pomogla. NJemu je bila potrebna ta pozitivna energija, videlo se da iz meča u meč igra sve bolje. Podigao je i igru i samopouzdanje.

Ivanišević je sada u Novakovom timu, a mnogi smatraju da je upravo on poboljšao servis svetskog broja 2.

- Rekao mi je da želi da unapredi servis, pogotovo drugi. Sada redovno beleži brzine od 180, 185 ili 190 kilometara na čas. To se više ne dešava povremeno nego stalno. Sada više veruje u svoj servis. Nisam došao da bih mu promenio tehniku, nego da ispravim nekoliko detalja. Sada je sve došlo na svoje mesto.

Hrvat je naglasio da je sa Novakom lako raditi jer on sam teži perfekciji.

- Nije lako menjati bilo šta u igri najboljeg na svetu. Što bi bilo šta menjao u igri kojom je došao do vrha. Ali meni posao znatno olakšava njegova spremnost da napreduje. To čini moj i Vajdin posao mnogo lakšim. Marijan je mnogo duže sa njim, ali odlino se slaćemo – podsetio je Goran da je saradnja srpskog asa i slovačkog trenera počela još 2006.

Na kraju je istakao da ima samo jednu želju u radu sa srpskim asom.

- Imam samo jednu želju, da ostanem dovoljno dugo sa Novakom da dočekam da postane najbolji teniser svih vremena. Ono što je pokazao u poslednjih devet godina, baš to i sugeriše.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading