Nole, penzioniši Rodžera i zasedni na teniski tron!

Autor:

Sport

30.01.2020

04:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak Đoković (32) drži ključeve polufinala Australijan opena i prvog mesta ATP liste u istoj ruci! Da bi u ponedeljak ponovo zaseo na teniski tron, Nole danas (9.30, Eurosport 1) mora u polufinalu da pobedi Rodžera Federera u jubilarnom 50. međusobnom duelu, a onda u finalu osvoji osmu titulu u Melburnu protiv boljeg iz drugog polufinalnog duela između Aleksandra Zvereva i Dominika Tima.

Novak Đoković

TIMOVA USLUGA

Upravo je Austrijanac stavio Srbina u ovakav položaj eliminacijom u četvrtfinalu prvog reketa sveta i prošlogodišnjeg finalistu u Melburnu Rafaela Nadala sa 7:6, 7:6, 4:6, 7:6. Španac je tako ostao bez 840 ATP poena i imaće ih 9.395, dok bi Novak odbranom titule ostao na 9.720 i tako otpočeo 276. sedmicu na vrhu.

Da je Đoković vrlo blizu ovakvom scenariju, svedoči igra koju je demonstrirao proteklih desetak dana u Melburnu, ali i kladionice koje Srbinu kvotom 1,10 daju 87 odsto šansi da savlada Švajcarca po 27. put.

S druge strane, da Federera (38) ozbiljno nagriza zub vremena, svedoči podatak da je protiv Amerikanca Tenisa Sandgrena morao da spasava čak sedam meč-lopti.

Donedavno kalibar 100. igrača ATP liste za njega je bio topovsko mesto, a Federera ozbiljno muči povreda leđa, zbog koje juče nije odradio trening, pa postoji šansa da uopšte ne izađe Noletu na megdan.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Bole ga leđa... Federer u problemu pred finale...

NAJVIŠI NIVO

Ipak, naš as ima veliko poštovanje prema jednom od dvojice najvećih rivala u karijeri.

- Rodžer je jedan od najboljih igrača svih vremena, on nikada ne odustaje. Obojica znamo da je u našim mečevima potreban veliki napor i trud. Imam uspeha protiv njega, na Vimbldonu prošle godine bio je na udarac da dobije taj meč. To je Federer, znate da će uvek igrati na najvišem nivou. Međutim, ako ja nastavim da igram kao što sam do sada na turniru, biće dobro - istakao je Đoković.

Novak: Nisam video na jedno oko!

Kada je u četvrtfinalu protiv Miloša Raonića zatražio medicinski tajm-aut pri rezultatu 4:4 u trećem setu, svi su, pa i sam Novak, pomislili da ima problem sa kontaktnim sočivima.

- Mislio sam da je sa sočivima problem, ali to je više bilo povezano sa glavoboljom i bolovima u stomaku. Mislim da je u pitanju migrena. Obično mi se to dešava kad sam baš umoran, tri-četiri gema nisam video ništa na jedno oko. Međutim, imam vremena da se odmorim, mislim da će to biti dobro - rekao je Đoković.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

50 Jubilarni meč odigraće Nole i Rodžer, Srbin vodi sa 29:23

Australijan open:

Četvrtfinale

R. Federer - T. Sandgren 3:2

N. Đoković - M. Raonić 3:0

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković i Miloš Raonić

A. Zverev - S. Vavrinka 3:1

R. Nadal - D. Tim 1:3

Spakovao ga Tim... Rafael Nadal

Polufinale

četvrtak

N. Đoković - R. Federer 9.30

 

 

petak

A. Zverev - D. Tim 9.30

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading