Iskusni Francuz namučio Kirjosa: Novakov provokator ipak slavio i plasirao se u naredno kolo!

Autor:

Sport

23.01.2020

11:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nik Kirjos je savladao Žila Simona u drugom kolu Australijen opena 3:1. Po setovima je bilo 6:2, 6:4, 4:6 i 7:5.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Slavlje Nika Kirjosa!

Kirjos je odmah počeo duel sa Francuzom tako što mu je oduzeo servis. Prednost jednog brejka je uvećao tek kasnije u sedmom gemu posle kog je vodio 5:2, a kada je overio brejk Nik je došao do prvog seta.

U drugom je Australijanac opet uzeo servis protivniku odmah na startu, a do kraja seta nijedan teniser nije uspeo da priđe brejk lopti. Kirjos je držao svoju prednost i dobio je set 6:4.

Treći set ista priča. Kirjos pravi brejk u prvom gemu, imao je brejk loptu koju nije iskoristio u trećem gemu, da bi dve brejk šanse ispustio i pri vođstvu 4:2.

Simon je tako ostao i dalje u igri, a već u narednom gemu napravio je prvi brejk u meč te je tako izjednačio na 4:4.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Harizmatični Nik Kirjos

Lako je Simon overio taj brejk, da bi zatim Kirjos pritisnuo dugme za samouništenje i bez osvojenog poena izgubio svoj servis. Simon je smanjio u setovima na 2:1 dobivši treći 6:4. 

U četvrtom setu dugo nije bilo brejka sve do 11. gema. Tada je Simon imao velikih problema sa svojim servisom i Kirjos je konačno iskoristio četvrtu brejk loptu za vođstvo 6:5.

Posle toga je Nik lako rešio svoj servis gem.  

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading