Miran dan u Melburnu: Nema iznenađenja, Čilić, Raonić i ostali rutinski do drugog kola!

Autor:

Sport

21.01.2020

09:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zanimljivi mečevi odigrani su drugog dana Australijan opena u okviru prvog kola premijernog Grend slema u novoj teniskoj sezoni.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Marin Čilić

U drugo kolo plasirao se i hrvatski teniser Marin Čilić koji je sa 6:3, 6:2, 6:4 pobedio Francuza Korantena Mutea.

Protivnik Čilića u drugom kolu biće još jedan Francuz, Benoa Per, koji je na startu prvog grend slema u sezoni pobedio Nemca Sederika-Marsela Štebea u pet setova.

Austrijanac Dominik Tim je sa 6:3, 7:5, 6:2 pobedio Francuza Adrijana Manarina, Rus Karen Hačanov eliminisao je Španca Marija Martinesa sa 4:6, 6:4, 7:6, 6:3, dok je Kanađanin Miloš Raonić je u prvom kolu bio bolji od 150. igrača sveta, Italijana Lorenca Djustina.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Miloš Raonić

Argentinac Dijego Švarcman je u tri seta bio bolji od Južnoafrikanca Lojda Herisa i njegov naredni protivnik je Španac Alehandro Davidovič Fokina, dok je Španac Roberto Bautisa Agut slavio protiv zemljaka Felisijana Lopeza u tri seta i u narednoj rundi će igrati protiv Amerikanca Majkla Moa.

Prolaz dalje obezbedili su, između ostalih, i Španaci Pablo Karenjo Busta i Fernando Verdasko, Australijanac Džordan Tompson, Letonac Ernest Gulbis i Italijan Fabio Fonjini.

Druga teniserka sveta, Čehinja Karolina Pliškova plasirala se u drugu rundu pošto je bila bolja od Francuskinje Kristine Mladenović sa 6:1, 7:5.

Sedma na WTA listi, Belinda Benčić iz Švajcarske pobedila Ruskinju Anu Karolinu Švidlovu sa 6:3, 7:5 i u narednom kolu igraće protiv Jelene Ostapenko koja je sa 6:1, 6:4 bila bolja od Ljudmile Samsonove iz Rusije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Karolina Pliškova

Nekadašnja polufinalistkinja Australijan opena, Britanka Džoana Konta izgubila je u prvom kolu od Ons Džabir iz Tunisa sa 6:4, 6:2.

Plasman u drugo kolo obezbedile su i Francuskinja Karolin Garsija, Grkinja Marija Sakari, Ukrajinka Dajana Jestremnska, Slovakinja Polona Hercog, kao i Amerikanke Medison Kiz, Alison Risk i Loren Dejvis.

Prvu prepreku na prvom grend slemu u sezonu preskočile su i Garbinje Muguruza iz Španije, Italijanka Kamila Djorđi, Australijanka Ajla Tomljanović eliminisala je Anastasiju Sevastovu, dok je Zarina Dijas iz Kazahstana bila bolja od Amande Anisimove.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading