Đoković o Nadalu i Rodžeru: Naše rivalstvo i mečevi su doveli tenis do visina!

Autor:

Sport

16.01.2020

17:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak Đoković pokušaće da odbrani titulu šampiona Australijan opena i pehar namenjen osvajaču prvog Grend slema sezone podigne osmi put u karijeri. Nakon obavljenog žreba govorio je o Rodžeru Federeru i Rafaelu Nadalu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

U četvrtak je obavljen žreb za Australijan open. Novak Đoković takmičenje će u Melburnu početi protiv Jana Lenarda Štrufa. Do polufinala ne može da se sastane sa Rodžerom Federerom, a u finalu može da ukrsti rekete, kao i prošle godine, sa Rafaelom Nadalom.

Nakon žreba je Novak govorio o odnosima između Federera, Nadala i njega.

- Pomogli smo jedni drugima da budemo bolji kao teniseri, kako na terenu tako i van njega. Na vreme smo razumeli šta treba da nadogradimo tako da kada se susretnemo možemo da pružimo ono najbolje što tenis ima da ponudi. To je ono što nam je donelo toliko međusobnih pobeda, zato što uvek zahtevamo maksimum od protivnika. Da je suprotno, gubili bismo mečeve. Rivalitet između Rodžera, Rafe i mene je doveo tenis do visina na kojima se sada nalazi ovaj sport - poručio je Đoković.

- I dalje gledamo jedni druge, poredimo karijere, ali mislim da je to lepota rivaliteta - rekao je Đoković koji je ocenio da je njegova prošlogodišnja igra u finalu u Melburnu protiv Nadala možda bila i najbolja protiv Španca:

- Rafa je bio u sjajnoj formi, do tog meča nije izgubio nijedan set, ali ja sam igrao prosto neverovatno. To je bio jedan od onih dana kada sve funkcioniše perfektno - zaključio je drugi teniser sveta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading