(VIDEO) Užas: Bernard Tomić nije mogao da diše, primio kiseonik usred meča!

Autor:

Sport

14.01.2020

12:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Situacija u Melburnu je alarmantna, posle Dalile Jakupović, koja je morala da preda meč 1. kola kvalifikacija, i Bernard Tomić je imao zdravstvenih problema.

RepublikaFoto: twitter/Wide World of Sports
Bernard Tomić

Slovenka je morala da preda meč zbog kašlja zbog zagađenog vazduha, nije mogla da stoji na nogama, pa je morala da podustane.

I Tomić je imao ozbiljan zdravstveni problem tokom meča protiv Denisa Kudle, koji je na kraju izgubio sa 2:0 u setovima. Imao je problema sa disanjem usled lošeg kvaliteta vazduha u Melburnu zbog katastrofalnih požara koji su pogodili Australiju.

U jednom momentu je seo na klupu i nije mogao da dođe do daha. Medicinsko osoblje je utrčalo da mu pruži pomoć, a morali su da mu daju i kiseonik, kako bi ga oporavili.

Tomić je na kraju ipak smogao snage da nastavi meč, ali je poražen.

Stigla je lavina kritika na račun organizatora, koji su odlučile da se kvalifikacije ipak igraju, uprkos zagađenosti vazduha.

Prethodno je objašnjeno da postoji plan za odigravanje turnira u svim uslovima. Organizatori su naveli da postoje tri stadiona sa krovom i čak osam terena u dvoranama u Melburn Parku. To znači da bi u slučaju velike zagađenosti mečevi bili igrani u dvoranskim uslovima, uz sistem za prečišćavanje vazduha.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading