(VIDEO) Jezivo: Teniserka se zamalo srušila zbog zagađenosti vazduha, vanredno stanje u Melburnu!

Autor:

Sport

14.01.2020

10:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Teniseri i teniserke koji su počeli kvalifikacije za Australijan Open bili su primorani da prekinu igranje zbog izuzetno zagađenog vazduha.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Navijač u Melburnu

Organizatori turnira su bili primorani da izdaju naredbu da se mečevi prekinu na sat vremena pošto je kvalitet vazduha bio toliko loš da su pojedini morali čak i da predaju mečeve.

Tako nešto dogodilo se slovenačkoj teniserki Dalili Jakupović u meču sa Stefani Fogel iz Švajcarske.

Dalila je dobila prvi set sa 6:4, ali na 5:6 u drugom nije mogla da diše. Morali su da joj pomognu da izađe sa terena, osećala se jako loše.

- Bilo je zaista, zaista loše. Nikada nisam iskusila ovako nešto. Bila sam zaista uplašena da ću se srušiti na teren, nisam više mogla da hodam- izjavila je Jakupovićeva.

Osim jednočasovne pauze, organizatori su izdali naredbu i za otkazivanje treninga, ali su najavili da će se kvalitet vazduha stalno pratiti. Oni očekuju da se kvalitet vazduha popravi, ali igrači ne veruju u te priče, bez obzira što su i juče ponavljali kako im je "zdravlje igrača na prvom mestu", te da će se sve odluke donositi posle konsultacija sa medicinskim timom, naučnicima i Biroom za meteorologiju.

- Mislim da nije fer igrati u ovakvim uslovima, nije uopšte zdravo za nas igrače. Bila sam iznenađenja, očekivala sam da nećemo igrati, ali nismo imali mnogo izbora. Besna sam i tužna. Više tužna jer sam bila na putu da pobedim, a nisam mogla da završim meč. Nemam astmu niti probleme sa disanjem kada je vrućina- zaključila je Jakupović.

Eženi Bušar je takođe morala da zatraži medicinski tajm aut u meču sa Ju Ksijaodi, ali je nekako uspela da izgura meč do kraja i pobedi da 4:6, 7:6 (4), 6:1.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading