Licemerčina: Rodžer pod brutalnom paljbom u Švajcarskoj!

Autor:

Sport

13.01.2020

18:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Švajcarski teniser Rodžer Federer našao se na udaru u svojoj otadžbini.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rodžer Federer

Radi se o mladom aktivisti, tačnije Pokretu protiv klimatiskih promena koji je napao je Federera zbog njegovog sponzorstva sa Švajcarskom bankom.

Naime, ova banka je uložila još više novca u istraživanje korišćenja fosilnih goriva kao što su ulje, gas, ugalj, čije korišćenje zagađuje životnu sredinu i utiče loše na klimatske promene.

Federer je morao da se oglasi iz Australije gde se sprema za prvi kalendarski grend slem:

- Veoma ozbiljno uzimam u obzir klimatske promena u sve što utiče na njih. Pogotovo otkako smo moja porodica i ja doputovali u Australiju usred velikih požara.  Imam veoma veliko poštovanje za mlade aktiviste klimatskih promena i zahvalan sam im što nas teraju da sagledavamo naše ponašanje i potražimo bolja rešenja - rekao je Federer i dodao:

- Takođe sam svestan svoje odgovornosti kao individualca i sportiste. Voleo bih da iskoristm svoje priviliegije i pozicije u društvu za razgovor sa mojim sponnzorima oko ovih važnih problema - rekao je Švajcarski teniser.

Mari Kler Graf (23) članica Pokreta mladih aktivista protiv klimatskih promena se nakon toga oglasila.

- Razgovor sa Rodžerom i njegovim partnerima može biti veoma važan da raspravljamo oko naših zahteva bankama u vezi klimatskih promena. Nadam se da je ozbiljan u svojoj izjavi - rekla je Graf.

Sa druge strane mladi aktivista Andri Gigerl (19) je istakao da je iznenađen izjavom Federera.

- Mislim da je lepo jer nije izbegao celu stvar već se oglasio. Mi nismo tu da optužimo Federera kao individualca, već više da demonstriramo na netolerantnu praksu Švakcarske banke. Veoma smo otvoreni za svaku diskusiju sa njima - rekao je Gigerl.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading